Скільки років можна зберігати варення та як продовжити його строк придатності: секрети консервації

Якщо у вас вдома є багато варення, але ви не знаєте як його зберігати - ця стаття для вас. Правильне зберігання продовжить термін придатності продукту.

Варення – це улюблені солодкі ласощі, які готуються на зиму. Зараз актуальність варення трішки втратила себе і його роблять в меншому обсязі, але тим не менш питання про те, як правильно зберігати варення – актуальне. Дуже важливо знати, як правильно та при яких умовах зберігати варення.

Особливість приготування варення – багато цукру. Саме завдяки такому способу консервації фрукти та ягоди можуть довго зберігатися без холодильника, але при порушенні правил зберігання варення ви можете випадково побачити, що вся партія вашої консервації зіпсована.

Як зберігати варення в домашніх умовах
Як зберігати варення в домашніх умовах

Правила зберігання варення:

  • Для того, щоб зберігати варення, потрібно обрати темне місце, тому що соняні промені негативно впливають на колір варення, зменшуючи його термін придатності. Крім цього, сонячні промені забирають поживні речовини та вітаміни з варення.
  • Місце, в якому ви зберігаєте варення повинне бути не лише темним, але й сухим. Звісно, волога не руйнує варення, яке добре закрите, але має змогу зруйнувати кришку і через це продукт зіпсується.
  • Температура всередині вашої шафки, кладової або іншого місця, де буде зберігатися ваше варення має бути від +5 до +15 градусів. Якщо буде низька температура, то банки можуть тріснути і варення розтічеться.
  • Посуд для консервації повинен чути чистим та продезинфікованим, тоді ваше варення буде зберігатися довго. Також вони мають бути ретельно висушені.

При таких умовах, в середньому, термін придатності варення може бути 2 роки. Якщо ваше варення з ягід, в яких є багато кісточок, то таке варення може зберігатися не більше одного року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини