Рубрики: Цікаве

ТОП-5 найсолодших сортів моркви для відкритого ґрунту: швидко дають врожай і виростають рівненькі

Сезон городників вже розпочався, тож зараз саме час ознайомитись з порадами досвідчених експертів. Морква яких сортів найкраще підходить для вирощування у відкритому ґрунті?

Морква – незамінний інгредієнт у багатьох стравах, а також один із найкорисніших овочів. Коренеплід містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, а також низку корисних мікроелементів, як от, наприклад, калій, фосфор, кобальт, залізо, магній та інше. Саме тому кожен городник, який себе поважає, буквально вважає своїм обов’язком вирощувати на своїй ділянці смачний і корисний овоч.

Втім, одна річ – захотіти вирощувати моркву. Найголовніше у цій справі – це з розумом і мудрістю підійти до вибору сорту. Редакція “Добрих новин” зібрала найдієвіші поради експертів. Дізнаємось, які сорти найкраще підходить для вирощування у відкритому ґрунті.

Експерти назвали п’ять найкращих сортів моркви для відкритого ґрунту

Дитяча радість

Цей сорт моркви експерти рекомендують вирощувати для годування дітей, а також споживання овочів під час дієтичних обмежень. “Дитяча радість” ідеально підходить для висаджування у відкритий ґрунт. Насіння дає солодкі коренеплоди, які навіть наймолодші із задоволенням смакують. Крім усього іншого, морква цього сорту є непримхливою у догляді, є стійкою до хвороб і може довго зберігатись.

Каротан

Ще один рекомендований для дітей сорт моркви здобув свою назву завдяки великому вмісту у складі коренеплодів елементу каротину. Ця морква є пізньостиглою, втім найголовніша її особливість – стійкість до хвороб та властивість не накопичувати у своєму складі нітрати й інші шкідливі речовини.

Ласунка

Б’ємось об заклад: перше, що спадає на думку після того, як люди чують назву цього сорту моркви – марка морозива. Насправді асоціація правильна, адже коренеплоди виростають настільки солодкими, що моркву саме цього сорту експерти рекомендують використовувати під час приготування десертів, кексів та іншого. Сорт є середньостиглим і доволі урожайним.

Городники поділились найкращими сортами моркви для вирощування у відкритому ґрунті

Флакке

Це насіння дає довгі й ідеально рівні коренеплоди, які мають властивість довго зберігатись без псування. Крім того, морква цього сорту не боїться високого рівня вологості, що зазвичай панує у погребах. Експерти радять використовувати овоч цього сорту для приготування соку.

Імператор

Найпопулярніший серед досвідчених городників сорт моркви є пізнім, втім його обирають за ідеальні властивості – достатньо солодкий, соковитий, рівний і щільний коренеплід довго й без псування зберігається.

Поділитися