Рубрики: Цікаве

Коли садити редиску у відкритий ґрунт навесні 2023: зберете відмінний врожай до п’яти разів на рік

Городництво – справжня наука, а досвідчені фахівці з цього питання роками збирали найкращі поради й правила посадки тих чи інших овочів. Ділимось деякими з них

Редиска користується неабиякою популярністю серед городників, оскільки містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, яких так потребує організм після зими. У побуті її найчастіше використовують у свіжих салатах, а ця культура насправді дуже швидко росте. Втім, сьогодні пропонуємо поговорити не про швидкість, а про якість – коли та як правильно висаджувати насіння редису у відкритий ґрунт, щоб отримати щедрий і смачний врожай?

Посадка редису у відкритий ґрунт

Посівний матеріал для цієї культури зазвичай проростає, коли температура сягає 1-2 oC, а ось для повноцінного розвитку здорової рослини овочу необхідна температура не менше 15-18 oC. Втім, слід пам’ятати, що у разі, якщо показник на термометрі сягне вище цих цифр, це погано позначиться на врожаї. Зависока температура повітря за недостатнього освітлення може призвести до нарощування зайвого бадилля, коли коренеплід залишатиметься маленьким і почне грубіти.

Експерти назвали ідеальні дати для посадки редису у відкритий ґрунт

Отже, щойно земля відтає і достатньо прогріється, ви можете здійснювати посадку редиски у відкритий ґрунт. Експерти зазначають, що зазвичай висаджування починають не ранеші середини квітня, втім, якщо мова йде про теплі райони, то культуру ранніх сортів починають сіяти уже навіть наприкінці першого місяця весни.

Звертаємо вашу увагу на те, що найголовніший етап у вирощуванні редиски – не лише правильні дати її посадки. Звертайте увагу й на належну підготовку ґрунту. Зауважте, що ділянка, на якій ви посієте культуру, повинна бути під сонячним промінням принаймні у першій половині дня. Крім того, вирощуйте редис там, де він буде добре захищеним від вітру.

Городники назвали дати, коли висаджувати редис у відкритий ґрунт

Досвідчені городники рекомендують сіяти культуру там, де пізніше ви хотіли б вирощувати томати. У такий ґрунт дозволяється висаджувати редис кожного тижня аж до 20 травня. Так ви зможете зібрати хороший урожай і одночасно підготувати землю для вирощування помідорів.

Поділитися