Рубрики: Цікаве

Зелений сад буде круглий рік: ТОП-5 невибагливих вічнозелених рослин для дачі, правила посадки та підгодівлі

Кожній господині хочеться, щоб її садок був завжди зелений та тішив око навіть у саму холодну пору. Досвідчені городники назвали найкращі рослини для озеленення території.

Рослини, які вічно зберігають зелений колір – ідеальний варіант для кожної господині. Вони тішать око і прикрашають своєю красою навіть скромні садки. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, які рослини найкраще використовувати для озелення.

Юка

Ідеальні рослини для озеленення власного садка

Юка – це пальма екзотичного походження з гострими листочками. Вона точно прикрасить ваш оазис. Крім цього, квіти цього деревця мають білий колір, які чимось нагадують конвалію. Також вони не потребують багато догляду, найголовніше – це вибрати правильні місця для їхнього розташування. Що стосується морозостійких рослин – обирайте юку нитчату і юку сизу.

Туя

ТОП-5 рослин, які цвітуть круглий рік

Це вічна класика, яка ніколи не втратить своєї актуальності. Найчістіше їх висаджюуть, вздовж алей або парканів, щоб прикрасити свої доріжки. Їх є безліч видів: високі, низькі, з кольоровою хвоєю і таке інше. Єдиний мінус в догляді –молоді туї потрібно часто поливати, але дорослі такого ретельного догляду не потребують.

Самшит

ТОП-5 найкращих рослин для озеленення території

Самшит має листочки круглої форми та є дуже гарною. Крім цього, її можна підстригти, підігнавши під ідеальний розмір. Ця рослина витривала до тіні, але не любить посухи. Восени краще її мульчувати, а після контакту з листочками потрібно обовʼязково помити руки.

Декоративна сосна

Які рослини краще обирати для посадки у садку

Рекомендуємо не проходити повз декоративної сосни виду бонсай. Вона є не дуже високою і має кривий стовбур, що додасть певного шарму та незвичайності вашому садку. Вони не є вибагливими, але потрібно добре слідкувати, щоб вони не захворіли.

Тис

Ідеальні рослини для озеленення власного садка

Тис – дерево з хвойними гілочками, яке живе дуже багато років. Це дерево з гілочками темно-зеленого кольору з великими червоними ягідками. Таку рослину краще садити у пухкий ґрунт, але памʼятайте, що деякі частини цього дерева отруйні, тому не варто близько підпускати дітей та тварин.

Поділитися