Рубрики: Цікаве

Як часто та як правильно поливати полуницю: догляд за кущами, щоб був гарний і багатий врожай

Солодка ягідка полуничка — справжній смак літа. Як правильно доглядати за кущами, аби вони довше радували вас врожаєм та дарували максимум свого потенціалу?

Травень-червень дарують нам справжню солодку насолоду у вигляді полуниці. Ця ягода — скарбниця корисних мікроелементів та вітамінів. Доглядати за нею нескладно, але треба дотримувати чітких правил, аби кущі не захиріли, а самі плоди наливалися соком.

Як часто та як правильно поливати полуницю

У час збирання врожаю, кущі потребують найбільшої кількості вологи. Навіть у північних регіонах, як-от Київщина, де помірний клімат та велика мережа наземних і підземних річок, у цей період потрібно організувати гарне водопостачання вашому городу, де росте полуниця.

Під час плодоношення на метр квадратний потрібно виливати не менше 25 л води. Повторювати полив слід не менше 2-3-х разів на тиждень. Якщо ви зробили посадку на сонячній стороні, то тут потрібно індивідуально перевіряти наскільки висохлою є земля і приливати кожен кущ окремо.

Як часто та як правильно поливати полуницю

Звертаємо вашу увагу на дуже важливий момент, який може зіпсувати вам весь врожай: не можна обливати самі ягоди та листя. У першому випадку ви з ймовірністю у 90% отримаєте, на жаль, гниль і цвіль. У другому — від крапель, які швидко висихають під спекотним літнім сонцем, отримаєте жовті плями на листві, спричинивши засихання кущів.

Оптимально перед поливом дати воді відстоятися хоча б добу, зігрітися, та починати зволожувати ґрунт ближче до 10-ї години, коли сонце ще не в зеніті. Це активізує гормони росту у кущів. Занадто холодний водопровідний напір може спричинити рослинам стрес, а з разом із тим вони дуже швидко почнуть в’янути.

Не забувайте також підживлювати вашу городину, аби полуниця була ще солодшою.

Поділитися