Рубрики: Цікаве

Як виростити білу полуницю? Не складе труднощів: впораються навіть новачки, а їсти можна навіть алергікам

Один з найбільш незвичайних сортів полуниці, білий, привертає увагу своїм цікавим виглядом та смаковими якостями. Дізнайтеся, як виростити прямо у себе на городі цю ягоду.

Вона з’явилася ще 300 років тому, як новий сорт. Біла полуниця одразу стала улюбленицею гурманів та шеф-кухарів і за свій нестандартний зовнішній вигляд, і за неповторний смак. Виявляється, розрізняють декілька різновидів, які відрізняються за відтінком білого. Найбільше за все полюбляють пайнберрі.

Біла полуниця сорту пайнберрі

Відсутність пігменту пояснюється тим, що у цій садовині немає білку, який відповідає за забарвлення, а тому сам продукт є абсолютно безпечним для алергиків. Не тільки для ласунів, а й для городників є переваги. Наприклад, птахи не почавлять плоди, адже будуть вважати цю полуницю нестиглою.

Вирощувати білу полуницю достатньо легко і попри свій елітний сорт є достатньо невибагливою у плані догляду. Їй не потрібні особливі умови і саджанці можна розміщувати на ділянці, як і зі стандартною культурою: у лунки поставити кущик та присипати зверху землею. Варто пам’ятати, що цьому різновиду потрібно багато сонця та гарний полив. Воду потрібно вносити строго під корінь і уникати потрапляння на листя. Мульчують ґрунт опилом, скошеною травою, спанбондом. Рослини приживуться вже через 3 тижні і рушать в зростання. Можна також організувати вирощування у теплиці, тоді врожай буде ранній.

Як виростити білу полуницю?

Після завершення плодоносного сезону слід прибрати листя та внести калійну підживу, аби ваші кущі спокійно перенесли холоди і наступного року потішили новим врожаєм. До речі, укриття не потрібно цьому сортові, він досить стійкий до зміни температури. Наступного року не забудьте також додати поживного добрива.

Поділитися