Рубрики: Цікаве

5 найсолодших сортів малини, які треба посадити вже цього року: ягоди виростуть розміром з кулак

З малини можна приготувати просто неймовірно велику кількість смачних страв і десертів. Є місце, де вирощувати кущі з ягодами? Тоді скоріше обирайте, який сорт малини будете у себе садити

Малина – чудові ягоди, з яких можна приготувати чимало цікавих і дуже смачних десертів, закусок і навіть соусів. Вирощування такої культури в домашніх умовах не є надзвичайно складним процесом, втім найголовнішим у цій справі є обрати правильний сорт, який ідеально перекриє ваші потреби та запити. Загалом існує декілька видів малини. Ми пропонуємо ознайомитись із найкращими сортами ремонтантної малини – ця рослина дає плоди вже у перший рік.

Атлант

Цей сорт часто обирають ті городники, які бажають вирощувати малину на продаж. Річ у тім, що кущі дають щільні та дуже привабливі ягоди, які мають товарний вигляд. Головною особливістю цього сорту є великий розмір плодів і невибагливість у догляді. У середньому кожен кущ може дати до 2,5 кілограмів врожаю.

Найкращі сорти ремонтантної малини, яка дає солодкі плоди

Брусвяна

Ягоди, які дає кущ цього сорту, є темно-червоними та дуже солодкими. “Брусвяну” також часто обирають городники, які вирощують малину в комерційних цілях. Втім, такі ягоди настільки смачні та красиві, що й для особистого споживання їх теж обирають.

Богатир

Цей сорт у списку є єдиним не ремонтантним, втім його особливість полягає в іншому. “Богатир” може плодоносити протягом усього літа, тому йому надають перевагу ті, хто обожнює малину та споживає її у великих обсягах. Висота куща складає півтора метра, а ось кожна спіла ягода важить близько 20 грамів.

Експерти назвали найкращі сорти ремонтантної малини

Королівський пінгвін

Цей сорт малини є дуже міцним і доволі компактним. Втім, “Королівський пінгвін” здатен формувати велику кількість ягід на кущах і дає дуже соковиті та солодкі плоди. Крім того, цей сорт чудово витримує високі температури й спеку.

Брусилівський стандарт

Найпоширенішим сортом малини є саме “Брусилівський стандарт”. Його справедливо вважають дуже “продуктивним” сортом, адже він дає дуже смачні та щільні ягоди темного кольору.

Поділитися
Опубліковано