Рубрики: Цікаве

Достатньо двух ложок під кожен корінець і огірки попруть як на дріжджах: сусіди обзаздряться вашому врожаю

Догляд за овочевими культурами в період дозрівання - справа не з простих. Сьогодні ви дізнаєтеся, яку підкормку потрібно зробити огіркам, щоб був багатий врожай.

Кожен досвідчений городник знає та розуміє, що огірки не дуже примхливі у догляді, тому не потрібно сидіти над ними день і ніч та робити сотні підживлень, мульчування і таке інше, але це не означає, що огірки зовсім не потребують відповідного догляду. Щоб отримати смачні та хрусткі плоди, потрібно слідкувати за якісним та вчасним поливом, а також, час від часу, робити якісні підкормки. Правильне підживлення овочевих культур – це більше, ніж половина успіху.

Варто слідкувати за ростом огірків, щоб не пропустити проведення першої підкормки. Зазвичай, вона проводиться під час активної фази зростання. В цей період ви побачите велику кількість листків та рослині – це ознака, що пора робити підгодівлю. Потім варто повторювати цю процедуру кожні 10-16 днів, але, знову ж таки, слідкуйте за станом ваших кущів – підкормка може не знадобитися.

Що робити для хорошого врожаю огірків

Звісно, у світі фермерів та садівників придумали цілу купу добрив, але найкращими завжди залишаються мінеральні добрива, які дають всі необхідні вітаміни та поживні елементи для росту тієї чи іншої культури. За мінеральними добривами слід вирушати до спеціалізованого магазину. Саме там експерти підберуть вам якісний догляд за тим чи іншим сортом огірків, але крім мінеральних, можна використати натуральні добрива, як-от дріжджі.

Дріжджова підкормка дуже проста, але дієва. Все, що вам знадобиться – розвести у трьох літрах теплої води 150 грамів цукру і пів кілограма свіжих дріжджів. Поливати потрібно під корінець двома-трьома ложками і робити це можна три рази за все літо.

Поділитися