Рубрики: Цікаве

Плями від шовковиці на одязі влітку: простий та дієвий лайфхак, як відіпрати плями від ягід

Дуже часто після частування смачною шовковицею вона залишає плями на одязі, які дуже складно видалити. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити це швидко та якісно.

Влітку найкращими ласощами для кожного є, звісно, смачненькі та солодкі ягоди: малина, полуниця, чорниця, шовковиця та багато інших. Нерідко буває так, що після частування цими солодощами, на одязі залишаються плями, які дуже складно потім видалити. Найбільше страждає одяг після шовковиці, але редакція сайту Добрі новини підготувала для вас простий лайфхак, як раз і назавжди позбутися плям від шовковиці та будь-яких ягід.

Все залежить від того, на скільки пляма є свіжою. Якщо ви вдома і щойно на вашому одязі зʼявилася червона пляма – ставте чайник і поливайте плями окропом. Звісно, не забудьте зняти його з себе, щоб не отримати опіки. Свіжі плями шовковиці повинні одразу змитися. Далі просто потрібно провести звичайне прання. Якщо ж плями все одно залишились і це не допомогло, тоді потрібно три столові ложки оцту перемішати з ложкою лимонного соку і склянкою води. У цьому розчині потрібно залишити одяг на 30 хвилин, а потім провести прання у пральній машинці.

Хорошим варіантом буде використання звичайного миючого засобу для посуду, але якщо вийшло так, що ви забруднилися за межами власної домівки – ви зможете вичистити плями тією ж шовковицею, але зеленого кольору. Справа в тому, що зелена шовковиця ще недостигла і є дуже кислою, подібно лимонові. Таким чином ви зможете видалити плями.

У випадку, коли пляма вже не перший день на вашому одязі, тоді вам допоможе жовчне мило. Таким милом потрібно затерти вологий одяг в тих місцях, де є плями і прополоскати у крижаній воді. Памʼятайте, що такий спосіб абсолютно не підходить для білого одягу.

Поділитися