Ціни драконівські: скільки коштує літній відпочинок в Україні 2023 на Блакитних озерах, в Карпатах, на Світязі

Влітку завжди хочеться якісно відпочити і насолодитися гарними краєвидами, але в 2023 році це зможуть зробити не всі, оскільки, ціни дещо кусаються.

Відпочинок на озерах або в горах – один з найулюбленіших способів проводити дозвілля серед українців. Цього року не всі можуть виїздити за кордон, тому великої популярності починають набирати й без того знамениті літні курорти: Світять, Блакитні озера та відпочинок у Карпатах. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, скільки коштує мінімальний відпочинок на 3 дні в кожному з цих туристичних місць.

Озеро Світязь

Ціни на відпочинок на Світязі
Ціни на відпочинок на Світязі

Волинська область добре відома своїми Шацькими озерами, а Світязь – найглибше озеро в Україні. Це улюблене місце для відпочинку всіх жителів західної України, а тепер все більше й більше українців мають змогу відпочити у цьому по-справжньому райському місці.

Хоч на Світязі є велика кількість готелів, але досвідчені відпочивальники рекомендують орендувати будиночки у приватних підприємців. За досить вигідною ціною ви отримаєте не лише спальне місце, але й власну альтанку, мангал, поле для відпочинку, кухню та інші переваги життя в окремому будинку. На різних сайтах ціни на 2 ночі для двох осіб стартують від 1500 гривень.

На Світязь краще їхати власним транспортом, але якщо такої можливості немає – будьте готові до довгої дороги. З Києва ви можете дістатися омріяних озер за 665 гривень. Решта витрат припадає на продукти та напої, які краще брати із собою, тому що великих супермаркетів ви на Світязі не знайдете.

Також місцеві жителі та постійні гості озер не можуть встояти від світязьких пончиків, які готують за особливим рецептом. Після частування цим неймовірним продуктом ви забудете про існування будь-яких інших пончиків і будете повертатися на Світязь знову і знову, щоб скуштувати цей простий, але смачний пиріжок.

Блакитні озера

Блакитні озера Чернігівської області
Блакитні озера Чернігівської області

Відпочинок на Блакитних озерах Чергінівської області заслуговує окремої уваги. Вода на стільки вражає своїм яскравим кольором, що неможливо відірватися від таких краєвидів. Туристи зазвичай зупиняються з ночівлею у наметах, це створює неповторну атмосферу, але якщо ви любитель комфорту, то для вас є оренда готелю або будиночків. Ціни на житло, як і на Світязі, стартують від 1500 гривень за добу, а дорога вартує від 650 гривень, якщо добиратися зі столиці.

Після відвідин Блакитних озер, у вашій памʼяті ще надовго залишаться враження від поїздки. Це справді райське місце для романтичної втіхи або відпочинку зі всією родиною.

Карпати

Скільки коштує відпочинок у Карпатах
Скільки коштує відпочинок у Карпатах

Класичний курорт у Карпатах цього року не сильно відрізняється в ціні. Відпочинок в горах – популярний вид відпочинку у будь-яку пору року і літо – не виняток. Оренда будиночків стартує від 2000 тисяч гривень, а добиратися можна будь-якими зручними для вас способами. Ви можете їхати з міста в місто з пересадками, або обрати прямий рейс до того міста чи селища, в якому вам хочеться відпочити. Ціни залежать від кінцевої точки прибуття.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини