Рубрики: Цікаве

Ось чому мої помідори ростуть як шалені. Підслухала від сусідки по дачі хитрий спосіб з банановою шкіркою

Настав справжній сезон помідорів. Як виростити велетнів на городі та чому бананова шкірка може замінити всі хімічні добрива? Дізнайтеся новий лайфхак у матеріалі.

Томати. Улюблена городина українців, яка дуже прижилася на наших родючих землях. У Європі рослина, яку привезли з Південної Америки, набула поширення у 18 сторіччі. Як саме потрапила до України — достеменно не відомо, але й не дивно, що її почали вирощувати у нас, адже країна завжди мала зв’язки з заходом.

Як правильно підживити помідори

Нині ж наші фермери навчилися вирощувати купу різновидів цих овочів. Це здається досить легкою справою, проте, помідори — дуже тендітні та потребують гарної підкормки. Добриво можна зробити і власноруч. Для цього потрібно звернутися до елементарних знань хімії.

Найкраще для підкормки городини підійде бананова шкірка. У ній містяться унікальні речовини, починаючи від калію та магнію і закінчуючи натрієм та фосфором. А це головні мікроелементи, які потрібні для здоров’я рослин та їхнього зросту.

Добриво з бананової шкірки

Аби жовтенька “обгортка” екзотичного плоду віддала максимум вашим помідорам, потрібно її висушити та подрібнити у блендері. Далі — заливаємо окропом у пропорції 1:1. Цей розчин потрібно настоювати у банці зі щільно закритою кришкою у темному місці три доби. Подбайте, будь ласка, аби там не було підвищеної вологості, адже є ризик, що ваша настоянка може покритися пліснявою.

Лайфхак: аби не витрачати час на те, щоб бананова шкірка сама висохла природним шляхом, її можна підсушити у духовці. Головне підтримувати оптимальну температуру і не дати їй зовсім почорніти.

Настоянкою на банановій шкірці можна поливати не лише коріння, а й обприскувати листя. Головне робити це вранці або ввечері, аби не попалити їх.

Поділитися