Рубрики: Цікаве

Кожен рік в кінці липня даю таку підкормку помідорам: зав’язей стає втричі більше, врожай збирати не встигаю

Хімія на городі може бути корисною? Дізнайтеся, як за допомогою простих підручних засобів створити універсальне корисне добриво для ваших томатів.

Наші пращури давно приручили помідори на городі, а родюча українська земля дає їм все найкорисніше для багатого врожаю. Проте, і ця городина потребує доброї підкормки, аби гарно родити.

Як удобряти помідори для щедрого врожаю

Звісно, можна звернутися до дорогих магазинних засобів, пробувати та експериментувати з суперфосфатом, а можна створити підживу власноруч за перевіреними рецептами. Зокрема на допомогу городникам прийдуть звичайні пекарські дріжджі. Готуємо це добриво так:

100-150 грамів свіжих дріжджів розчиняють в 1 літрі теплої води. Далі даємо настоятися утвореній емульсії у нехолодному приміщенні. Даємо трохи грибам забродити. Концентрат слід розбавити 10-ма літрами води і вливати строго під корінь. Аби рослини краще засвоїли корисні речовини, бажано розкопати верхній шар ґрунту.

Чим удобрити помідори та інші популярні культури

Якщо не хочете морочитися з дріжджами, ось ще простіший спосіб збільшити врожай. Для цього беремо простий аптечний йод та молочну сироватку. Підійде також і коров’ячий кисляк. 6-8 крапель, не більше, потрібно додати у 0,5 прокислого молока. Далі це все вливаємо у 10 літрів води. До речі, сироваткою, розведеною у воді можна поливати землю біля городини. Це допоможе захистити томати від фітофтори.

Проте, і це ще не все. Є зовсім елементарний шлях удобрити помідори. На допомогу прийде борна кислота. 2 столові ложки речовини розмішуємо у відрі води. Знову ж таки вносимо під корінь отриману рідину.

Нагадаємо, що краще у період зав’язі плодів не обприскувати листя та утримуватися від поливу городини у спекотну сонячну частину доби.

Поділитися