Рубрики: Цікаве

Полила цим огірки і почекала: ефект перевершив усі очікування. За пару днів замість однієї зав’язі одразу три

Як виростити пишний врожай огірків і не витратити на це багато коштів? Розповідаємо про універсальне добриво, який вийде зробити навіть новачкам.

Огірки — одна з капризних рослин, яка потребує посиленого догляду та постійної підживи. Нині аграрний ринок пропонує чимало варіантів різних добрив, на будь-який гаманець. Втім, гарну підкормку можна зробити навіть з підручних засобів.

Слід звернути увагу на те, які мікроелементи потрібні городині. Про калій з фосфором, ви скоріше за все чули. Втім, також потрібні кальцій, натрій, магній, цинк, мідь та сірка. Дивовижно, але природа вже дала нам таку речовину, яка може надати овочам ці корисні компоненти. І це — деревна зола. Крім всього, вона розкислює землю і дає можливість вирощувати рослини ефективніше. Калій, який міститься у деревній золі, добре зміцнює стебла рослин, роблячи їх стійкіше до екстремальних температур і захворювань. Також він бере участь у фотосинтезі.

Фермер розповів рецепт універсального добира для літньої підживи

Нею можна притрусити зверху ґрунт, а також розвести у воді для поливу. Слід взяти 1 склянку попелу та додати її у відро води. Завдяки тому, що часточки згорілої деревини є більш важкими, ніж молекули Н2О, утвориться емульсія, яку перед внесенням у землю потрібно ретельно перемішати. Варто також використовувати добриво за один раз і не давати йому відстоюватися.

Фермер розповів рецепт універсального добира для літньої підживи

Можна також у якості профілактики обприскувати огірки розчином золи. Потрібно взяти 50-75 грамів попелу у 5-ти літрах води. Обирати слід теплу рідину і обприскувати кущі саме нею. Це допоможе зробити врожай більш стійким до хвороб та шкідників. Крім цього для того, щоб протистояти жучкам і черв’ячкам, не зайвим буде полив землі розведеним з водою кисляком.

Поділитися