Рубрики: Цікаве

Врожай збираю до перших заморозків. Обприскайте цим огірки і запасайтесь банками: будете консервувати

Огірки — найкраща городина для вирощування на ділянці. Дізнайтеся, чим обприскувати її так, щоб кущі родили до кінця сезону і радували вас великими плодами.

Вирощування огірків під силу навіть новачкам, які ніколи не займалися городом. Половина успіху полягає у тому, щоб виростити і посадити гарно розсаду. В липні потрібно гарно підживлювати овочі, аби вони родили до осені. Крім цього, слід не забувати про добрий полив — і все, справу зроблено, а ви будете з настанням холодів насолоджуватися великим врожаєм.

Рецепт розчину для обприскування огірків влітку для пишного врожаю

Популярною підкормкою для огірків є розчин попелу. Готувати його дуже просто, а користі — чимало, адже він дає купу мікроелементів для рослин, а найцінніше, звісно, калій і фосфор.

Для того, щоб зробити добриво, слід взяти дві склянки деревної золи та розчинити у відрі води. Дуже важливо, аби у згорілій масі не було домішок пластику, скла чи типографського паперу. Це може зашкодити корінню та дати токсичні речовини землі. Крім цього, така настоянка з хімікатами радше буде схожа на забруднення довколишнього середовища, аніж її удобрення.

Рецепт розчину для обприскування огірків влітку для пишного врожаю

Після того, коли ви дасте пів години золі настоятися у воді, можна пів літровою баночкою вносити емульсію у ґрунт. Робити цю процедуру слід не дуже часто: приблизно один раз на тиждень. Також можна цим обприскувати листя і плоди. Тільки у цьому випадку необхідно додати молочну сироватку у пропорції 1:10. Поливаємо також один раз на тиждень огірки.

Зауважимо, що обприскування слід проводити тільки після того, як зав’язалися овочі. Якщо почати це раніше, є вірогідність прибити пилок і зробити вашу городину стерильною до розмноження. Також варто проводити процедуру у прохолодну частину доби.

Поділитися