Рубрики: Цікаве

Найкраще добриво для перців: попруть як на дріжджах, врожай ще й роздавати всім знайомим будете

Як підживити перці та збільшити свій врожай? Розповідаємо у матеріалі, як своїми руками зготувати добриво для цієї городини і не витратити при цьому купу коштів.

Перець для українського клімату — городина екзотична та цікава. Історичною батьківщиною цього овоча є Південна Америка. Звідти його привезли мандрівники після епохи Конкісти. До України рослина не могла не потрапити, адже козаки вміло торгували з представниками європейських монархів. Вважається, що наші селяни почали вирощувати новий незвичний сорт у кінці 16-го століття та досягли чималих успіхів у цьому.

Коли та чим потрібно удобрювати перець

Дійсно, завдяки кропіткій роботі селекціонерів, нині кожен може вирощувати солодкий перець на городі. Проте, слід пам’ятати дуже важливе правило: після того, як кущі досягнуть свого піку росту та випустять все листя, потрібно своєчасно внести добриво, аби городина віддавала сили саме плодам, а не будяку.

Якщо для огірків і помідорів найкращою підживою буде зола, то у випадку цієї рослини попіл може нашкодити. У випадку тепличних умов підійде розчин коров’яка, який змішують з водою у співвідношенні 1 до 2 та сечовиною. Її беремо 25 грамів на 10 літрів холодної води. Ще один варіант підкормки: на відро води розводять 1 столову ложку суперфосфату і 1 чайну ложку калій сульфату. Слід зауважити, що вносити поживні речовини у землю потрібно не частіше одного разу на тиждень і то тільки тоді, коли перець знаходиться у стадії зростання та цвітіння.

Городниця поділилася рецептом добрива для перців, яке працює за раз

Коли формуються та зріють плоди, потрібно ретельно спостерігати за кущами: зазвичай вони родять самостійно і без зайвого втручання, проте, можуть сповільнитися. У цьому разі допоможе розчин коров’яку, який трошки підгуляє на сонці.

Поділитися