Рубрики: Цікаве

Чим підкормити огірки у кінці сезону, щоб вони хрумтіли, як дикі: супердобриво можна зробити своїми руками

До кінця підходить липень і вже не віриться, що літо майже промайнуло. Сезон городу також поступово добігає кінця і саме час дати врожаю максимум догляду.

Літо поступово підходить до кінця і саме час востаннє дати добру підживу своєму врожаю. Огірки, як ніяка інша городина потребує підживи, аби дійсно бути хрумкими та зберігати свою соковитість.

Агроном розповів про добриво, яке змусить огірки хрумкотіти

Найкращим та найпоживнішим добривом для цієї рослини буде розведена зола. Готується ця підкормка дуже просто і з цим рецептом впорається навіть новачок. Для того, щоб приготувати підживу необхідно взяти добре спалену деревину, краще за все листяних порід дерев, без домішок пластику чи типографського паперу з фарбами. Далі суху золу подрібнюємо сапкою і беремо дві склянки для того, щоб розвести їх у відрі води. Настоювати необхідно тиждень, аби всі корисні компоненти активізувалися.

Агроном розповів про добриво, яке змусить огірки хрумкотіти

Поливати таким розчином овочі необхідно раз на тиждень. Якщо ви помітили, що рослина припинила розвиватися, то можна вносити під корінь добриво двічі за сім днів.

До речі, можна зробити “ліниве” добриво. Для цього 300 грамів золи висипаємо на землю коло стебла куща. Під час поливу мікроелементи будуть потрапляти до коренів та живити їх. Сонце дасть необхідну активізацію.

Важливо також не забувати проріджувати огірки. Часто буває так, що вони заростають бур’яном або дають багато листя, що, звісно шкодить плодам. Зайва зелень дає непотрібну тінь, яка замість того, щоб ніжно прикривати городину від сонця, навпаки: затримує вологу. Це своєю чергою породжує патогенне середовище для різних хвороб та інфекцій, грибків. Також різні комахи просто обожнюють ховатися серед будяка, пожираючи здорові огірки та їхні стебла.

Поділитися