Рубрики: Цікаве

Чим підживити помідори в серпні, щоб збільшити врожай втричі: ось який секрет мені розповіла сусідка

Помідори — дуже вибаглива городина, яка обов'язково потребує своєчасної підкормки. Дізнайтеся у матеріалі, що можна зробити швидко своїми руками для кращого врожаю.

Помідори — дуже корисна і поживна городина, яку не так просто виростити, як здавалося на перший погляд. По-перше, цим овочам потрібно дати добрий полив, по-друге, слід забезпечити гарну підкормку.

Наприкінці липня найкраще за все вносити у землю водну настоянку на кропиві. Чому саме цей бур’ян може допомогти поліпшити врожай? Річ у тім, що дана рослина дасть чимало компонентів азоту, кальцію і калію, що вкрай необхідно для розвитку плодів та гальмування росту зеленої частини стебла та листів.

Чим правильно підгодовувати помідори

Крім цього, така піджива добре підійде, як профілактичний засіб від шкідників, грибка та інфекційних хвороб. Вона немов дезінфікує землю, не прибираючи при цьому корисних речовин.

Для того, щоб приготувати добриво з кропиви, не потрібно багато знань та умінь. Слід обережно у захисних рукавицях зрізати будяк порубати на крупні частини. Так потрібно зробити, аби трава не віддала завчасно свій корисний сік. Далі переміщуємо все до металевого відра, закриваючи у ньому приблизно 2/3 простору. Заливаємо все теплою водою та даємо під щільною кришкою настоятися. У теплу сонячну погоду підкормка буде готова за тиждень. Якщо у вашому регіоні дощить, то потрібно лишити все у спокої на 9-10 днів.

Чим підгодувати помідори для щедрого та якісного врожаю

Далі ми отримуємо високий концентрат поживних речовин та мікроелементів, які спершу слід розчинити у воді у пропорції 1:10. Вносити у землю потрібно спершу розкопавши верхній шар біля коренів, аби все увібралося найкращим чином. Поливати потрібно у прохолодну пору доби і обов’язково засипати ґрунтом.

Поділитися