Рубрики: Цікаве

Посівний календар на липень 2023 року: коли найкраще вдруге сіяти редис, буряк, картоплю та петрушку

У другій половині літа все ще можливо посіяти культури, збирати врожай з яких можна буде до пізньої осені. Розповідаємо, коли правильно висаджувати рослини

Досвідчені городники точно знають, що у другій половині літа також можливо посіяти город. Якщо хочете насолоджуватись свіжими плодами до пізньої осені, потрібно подбати про те, щоб на вашій ділянці були висаджені улюблені овочі. Кожен місяць року особливий і важливий для городників з різних причин. Втім, липень можна вважати чи не найгарячішою порою для роботи на власній ділянці.

Середина літа є доволі доброю та сприятливою для городників, тому у липні можна знайти багато днів, коли можна займатись справами, що стосуються догляду та посіву на власній ділянці. Так, наприклад, обрізати рослини найкраще 4, 7, 8, 12-13, 18, 24, 25, 26-28 липня. Крім того, у ці дати експерти рекомендують знову сіяти ранні сорти квасолі та гороху, пересаджувати рослини та підрізати дерева.

Коли у липні можна вдруге посіяти на городі овочі

Крім того, зазначають експерти, у липні ви можете провести повторний посів редису, буряка та зелені, як от, наприклад, петрушки, кропу та салату. Цим найкраще займатись у кінці місяці – 24-28 та 31 липня. Картоплю, звісно, рекомендують висаджувати у ґрунт на початку липня, втім кожному городнику варто орієнтуватись на власний досвід і погодні умови.

Що стосується догляду та облаштуванню ділянки, то цими справами слід займатись від початку до кінця другого місяця літа. Найкращі дати – 9-11, 14-15, 19-23 липня. Експерти також зазначають, що поливати рослини ви можете кожного дня, але 3, 5, 6, 9 та 17 числа потрібно бути обережними, оскільки ці дні вважаються несприятливими.

Експерти розповіли, коли найкраще сіяти город влітку вдруге

У період з 28 по 29 липня на городі ви можете посіяти багаторічну цибулю, а також зайнятись прибиранням. Зберіть урожай, видаліть всі сухі та хворі рослини, протидійте появі шкідників. Але у цей день не варто пересаджувати рослини. У два останні дні липня варто пересадити розсаду огірків та помідорів у теплицю, а також варто посіяти м’яту, цвітну капусту, кольрабі та броколі. Сприятливою у ці дні буде підгодівля рослин.

Поділитися