Рубрики: Цікаве

Старий дідівський метод працює. Тепер я знаю, що робити, якщо помідори тріскаються: причини та вирішення

Помідор — на перший погляд, невибагливий і простий овоч для вирощування, але це зовсім не так. Влітку томати починають лопатися на городі та приносити купу клопотів.

Червоний помідор — рослина, яка історично ніколи не росла в Україні. Вона почала з’являтися в Європі після доби Великих географічних відкриттів. Наші фермери хоч і давно приручили томат, але все одно не перестають дивуватися, наскільки ця городина вибаглива і скільки ж клопоту може дати: то скручуються листя, то виникає фітофтора, то взагалі квіти не перетворюються на плоди, а влітку взагалі біда, коли на овочах з’являються тріщини.

Агроном розповів, що слід зробити з кущами помідорів, аби плоди не тріскалися

Чому так відбувається? Найпоширеніша проблема у тому, що кущі не отримують достатню кількість води, шкірка починає розтягуватися, а під впливом сонячних променів та різниці температури лускається. Щоб цього не було, робіть полив щонайменше кожні 2-3 дні, коли стоїть висока спека та кожні 5-7, коли на вулиці стає більш прохолодно. Крім цього, не забувайте позбуватися від заслаблих гілочок, які можуть тягнути сили та вологу зі стебла.

Тріщина на помідорі насправді не так невинна, як може здатися. По-перше, втрачається “товарний вид” томата, по-друге, з пошкодженням його не можна консервувати чи маринувати. А найголовніше, це те, що розрив шкірочки притягує купу бактерій, а також рослинних інфекцій та прямий шлях до грибка. Важливо оглядати плоди на цілісність, а при виявленні пошкодженого — швидко його ліквідувати та підкормити рослину.

Агроном розповів, що слід зробити з кущами помідорів, аби плоди не тріскалися

Якщо ви вперше пробуєте себе у ролі городника, то звертайте увагу на сорти, які є стійкими до деформації. З ними ви будете почувати себе більш впевнено та уникнете ситуацій, коли потрібно терміново рятувати помідори.

Поділитися