Рубрики: Цікаве

Якщо на листі з’явилися жовті плями, обробіть його цим розчином: рятуємо врожай огірків від грибка без хімії

Огірки ростуть чи не на кожному городі, тому власникам своєї маленької ферми важливо знати, як правильно доглядати за рослинами. Розповідаємо про найкращий засіб від жовтого листя

Вибір правильного насіння, вчасне проведення поливання та обрізання – лише маленька частина зі списку речей, які потрібно робити з огірками. Для того, щоб отримати щедрий і смачний врожай домашніх овочів, потрібно вміти правильно їх вирощувати. Втім, іноді трапляється таке, що городники все роблять правильно, але все одно стикаються з деякими поширеними проблемами.

Мова йде про випадки, коли листя на огірках різко стало жовтого кольору. Експерти з YouTube-каналу “Natural Health” розповіли, що такий ефект дає грибкове захворювання несправжня борошниста роса. Коли огірки страждають на пероноспороз, на листі утворюються коричневі плями, які з часом стають оливково-зеленими. З часом уражена рослина майже не росте та починає в’янути.

Як діяти у разі, якщо листя на огірках різко стало жовтим

Втім, не варто засмучуватись, врятувати таку рослину можливо. Для цього потрібно обробити кущі спеціальним розчином, в основі якого міститься часник і сода. За словами експертів, часник у складі такої підгодівлі є корисним компонентом завдяки своїм антибактеріальним властивостям. Ця складова допомагає контролювати грибкові інфекції, а ось сода, своєю чергою, не дає захворюванню далі поширюватись на листках.

“Цей натуральний фунгіцид дешевий і ефективний проти борошнистої роси, фітофторозу та інших грибкових захворювань. Спробуйте, щоб запобігти втраті врожаю”, – пояснюють спеціалісти та додають, що такий засіб допоможе відновити ріст рослини, якщо вона була уражена грибковими захворюваннями.

Експерти розповіли, що робити, коли листя на огірках пожовтіло

Для приготування підгодівлі огірків потрібно взяти столову ложку сухого часнику та розмішати її у літрі теплої води. Потім у розчин потрібно додати столову ложку харчової соди та добре все перемішати. Залиште отриману суміш на декілька годин, а потім – процідіть і розведіть отриманий концентрат в додатковому літрі води. Готовим добривом обробляйте рослини після кожного дощу.

Поділитися