Рубрики: Цікаве

Ліниве добриво для огірків своїми руками: роблю за 5 хвилин і збираю врожай з городу мішками

Чим підживити огірки, щоб в останній теплий місяць дати городині можливість випустити весь свій потенціал для врожаю? Розповідаємо, про ліниве добриво для рослин.

Огірки вельми капризна городина, яка може доставити клопотів навіть під кінець свого врожайного сезону: закручені листики, пліснява на плодах, гниття стебла — чи не найбільш поширений список проблем, з якими стикаються фермери.

Втім, попри всі ці особливості рослини, підживлювати її достатньо просто. Пропонуємо розглянути рецепти так званих “лінивих” добрив. Перше — на кисляку, і воно допомагає уникнути хвороб та відлякати шкідників.

Агроном поділився секретом лінивого добрива для огірків

Для приготування підкормки слід взяти 0,5 літрів сироватки або скислого молока. Додаємо у нього 10 крапель йоду, а далі вливаємо у відро води та даємо настоятися розчину день у теплому місці. Це допоможе продезінфікувати землю від грибкових пліснявих спор та не дасть жучками і букашкам навіть шансу прийти підживитися вашими огірками. Справа в тому, що комахи ненавидять лактозу, а кисляк як раз таки їм створить чимало проблем.

Наступне добриво — це розчин золи. У деревному попелі міститься багато корисних речовин для коренів і плодів городини. Для того, щоб приготувати таку підкормку, слід взяти 2 склянки перегорілого дерева, обов’язково перевірте, чи немає у згорілій масі пластикових домішок, скла чи тканин, а то в такому випадку вийде не удобрення землі, а її повне забруднення.

Агроном поділився секретом лінивого добрива для огірків

2 склянки золи потрібно додати у відро води та дати настоятися мінімум тиждень у теплому сонячному місці. Потім вносимо підживу пів літровою банкою саме під корінь куща. Можна також розбавити водою і обприскати листя та стебло, аби убезпечити огірки від фітофтори.

Поділитися