Рубрики: Цікаве

Виросте за тиждень та щедро засипле врожаєм: якою підкормкою підживити моркву, щоб була солодка і рівненька

Солоденька морква давно стала дорогою гостею столу українців. Як виростити по-справжньому гарний врожай рівненької, як на підбір городини? Розповідаємо у матеріалі.

Морква автентично походить не з України, але наші пращури майстерно приручили цю городину та навчилися вирощувати чималі врожаї. Ви будете здивовані, але цей коренеплід походить з Афганістану, хоча її сліди знаходили археологи і в Європі. Спершу людство взагалі не здогадувалося, що можна їсти її червону частину, яка дозріває під землею. Народ вживав у страви листя, насіння, але ніяк не найпоживніший продукт. Нині таке й уявити важко.

Городник поділився рецептом добрива, яке зробить моркву рівненькою

Якою підкормкою підживити моркву, щоб була солодка і рівненька

На відміну від своїх сусідів по городу, огірків чи помідорів, морква може не сприймати органічну підживу, особливо внесену наприкінці сезону дозрівання. Від цього буде більше шкоди, аніж користі і врожай може почати гнити.

Досвідчені городники рекомендують брати для підкормки мінеральні речовини. Серед найпоширеніших: Агрікола-4, Розчинін, Амофос. Останній найкраще використовувати, якщо ви хочете отримати соковиту цукристу городину. Крім цього, він впливає на ріст овоча. Якщо ви вперше садили моркву або не впевнені, що вирощували її правильно, то слід звернутися саме до цієї речовини.

Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай

Для ефективного результату потрібно взяти 30 гранул та розчинити у 5 літрах води. Добре перемішайте розчин та дайте настоятися. Далі обережно вливайте у землю. Попередньо розбороняти грядку не потрібно. Поспостерігайте за насадженнями: якщо лишаються кволими, то потрібно за тиждень повторити процедуру.

Нагадаємо, що на ріст і розвиток моркви дуже впливає полив та дотримання правильного балансу рівня вологи у землі.

Поділитися