Рубрики: Цікаве

Ліниве добриво для помідорів: підгодовую кущі за два тижні перед збором врожаю і отримую справжніх велетнів

Чим підготувати помідори наприкінці сезону, щоб вони дали максимальний врожай? Розповідаємо рецепт найкращої підживи для вашого городу, яку можна зробити власноруч.

Помідори — найнеслухняніша городина на ділянці. То у неї поскручуються листя, то фітофтора нападе, то раптово почнуть всихати та жовтіти плоди. Тож виростити томат — це справжнє мистецтво, опанувати яке можна, тільки якщо чітко слідувати ряду правил. Зокрема ці овочі потрібно підживлювати протягом сезону.

Справа в тому, що коли кущі починають родити, вони віддають максимум. Земля, яка у нас є на городі, часто вже не може дати потрібну кількість мікро та макроелементів для нормального розвитку рослини. Саме тому потрібно вчасно вносити добриво.

Фермер розповів, які інгредієнти потрібні для турбо-добрива для помідорів

Можливо, ви не раз чули, що ділянку удобрюють органікою, такою, як коров’як чи курячий послід. Втім, починати робити підкормку саме з цих речовин достатньо непросто та небезпечно. Можна переборщити з компонентами і нашкодити кореневій системі, наприклад.

Найбільш оптимальним варіантом є розчин золи. Вона являє собою цілий набір елементів, необхідних, щоб дати помідорам потужну можливість родити гарні соковиті плоди. Рецепт дуже простий. Слід взяти добре перегорілу деревину, яка була у вогнищі без зайвих домішок пластику, паперу чи скла. Наявність цих речовин тільки забруднить землю.

Фермер розповів, які інгредієнти потрібні для турбо-добрива для помідорів

Краще за все брати попіл з листяних порід, вони мають більше корисних речовин для помідорів. 2 склянки золи додаємо у 10-ти літрове відро та даємо 2-3 дні настоятися. Обов’язково перед внесенням під корінь, трохи спушуємо землю, аби максимально підживити томат. Вливаємо приблизно півлітри під кожен кущ. Не забувайте добре перемішувати ваше добриво, адже через те, що попіл важчий за молекули води, він утворює емульсію.

Поділитися