Рубрики: Цікаве

Знайшла новий спосіб вирощування негірких огірків: все про правильний полив, сорт

Чудова літня городина огірки насправді дуже капризна і при неправильному догляді може тотально зіпсуватися. Розповідаємо, як вирощувати овочі так, щоб вони не гірчили.

Вирощування огірків — одна з непростих справ на городі. Рослина, яка дарує нам хрумкі плоди є вельми вибагливою та навіть можна сказати капризною. То листочки у неї покрутяться, то стебло почне підгнивати, а ще не можна упускати і того факту, що різні болячки та комахи липнуть до кущів, як на мед. Крім цього, якщо неправильно доглядати за городиною, то можна отримати гіркий маленький врожай.

Бабуся-городниця розповіла, як виростити негіркі огірки

Чому огірки починають гірчити?

Ці овочі містять у собі дуже нестандартний компонент, і назва його — кукурбітацин. Городина починає його виробляти коли недоотримує достатню кількість вологи. Це й не дивно, що огірки полюбляють вологий клімат, адже до нас вони прийшли саме з Індії, де тропічна погода і часті дощі — нормальна погода для місцевості. Вносити воду слід із розрахунку 4 до 5 літрів на 1 м2. Поливати слід кущі кожні 2-3 доби під корінь. Якщо ви проживаєте на півдні чи сході, слід збільшити об’єм рідини до 9 літрів.

Досвідчені садоводи розповіли, як виростити соковиті огірки

Окрім того, що може не вистачати вологи, ще сонячне світло може бути тим фактором, який додає неприємний присмак овочам. Ця городина полюбляє легку тінь та несильне розсіяне проміння. Саме тому доречно буде розміщувати грядки неподалік від дерев.

Також слід не забувати про підживлення городини. Можна використовувати домашнє добриво, приготовлене вручну. Для цього беремо 2 склянки золи, розмішуємо її у 10 літрах води. Слід дати трохи настоятися, аби всі компоненти добре розчинилися. Далі по півлітри під кожен кущ вносимо щотижня. Дуже важливо такий полив організовувати у прохолодний період доби.

Поділитися