Рубрики: Цікаве

Що робити, якщо рано зачахли огірки: ввечері поливаю дріжджовим розчином і до ранку оживают

Огірки — достатньо вередлива городина, яка створює чимало турбот своїм господарям. Що робити, коли ви побачили, що рослина чахне? Розповідаємо про універсальне добриво.

Огірки улюблена, але в той же момент вередлива городина: трохи сонечка і у неї в’яне листя, дощів було більше — з’являються темні плями на плодах. Буває навіть так, що ввечері можна побачити, як кущі починають в’янути.

Для цього є дві основні причини. Перша — це недостатній полив. Так, як за своїм походженням огірки є тропічною рослиною, яка раніше існувала лише в Індії, де багато вологи, то і нині потрібно добре і багато вносити води під кущі. Оптимально — 4-5 літрів на 1 метр квадратний. У південних та східних регіонах треба більше рідини приблизно в половину. Крім цього, необхідно обирати місце під посадку так, щоб у спекотні сонячні дні у цих овочів була хоча б мінімальна тінь, що створювала б розсіяне світло.

Що робити, якщо рано зачахли огірки

Друга причина, чому огірки можуть раптово почати в’янути — недостатня кількість поживних речовин у ґрунті. Справа в тому, що якою б родючою не була б наша українська земля, все одно з часом вона виснажується. Огірки тягнуть чимало макро і мікроелементів і тому, особливо під кінець сезону їм може не вистачати поживних речовин.

Якщо ви помітили, що листочки поступово опускаються, стають менш пружними та тягнуться додолу, саме час внести добриво з дріжджів. Воно потрібно, щоб активізувати у землі корисні компоненти та дати можливість рослинам родити до кінця сезону.

Що робити, якщо рано зачахли огірки

Готується піджива так: на літр обов’язково теплої води додаємо 100 грамів сухих або живих дріжджів та 50 грамів молока. Настоюємо мінімум добу. Зверніть увагу, що об’єм добрива під час бродіння збільшується тому, й подумайте заздалегідь про тару. Отриманий розчин додаємо у 10 літрів води та поливаємо під кущ два рази на тиждень.

Поділитися