Рубрики: Цікаве

Чим підживити огірки в останній тиждень перед збором врожаю: додаємо хрускіту за допомогою добрива

Огірки — чудова городина, яка весь сезон потребує догляду. Дізнайтеся, чому в останні тижні перед збором потрібно підживити овочі, аби отримати максимальний врожай.

Солодкий та свіжий смак огірка не переплутати ні з чим. Проте, аби отримати гарний врожай, потрібно постаратися і доглядати за цими овочами постійно, навіть в останні тижні перед збором врожаю.

Річ у тім, що кущі городини не просто вибагливі, а тягнуть чимало сил з землі, на якій проростають. Крім цього, через те, що рослина вимагає багато поливу, з ґрунту можуть вимиватися корисні речовини. Саме тому в останні тижні перед збором врожаю городину слід підживити, аби не попсувати плоди і не лишитися частини вирощеного.

Агроном розповів, чим потрібно підживити огірки в останній тиждень перед збором

Готувати добриво для передосінньої підкормки дуже легко. Для цього потрібно взяти дві склянки золи. Гарно, якщо це буде попіл листяного дерева. Вона найбільше має корисних та необхідних речовин для огірків. Крім цього, активізує процеси азотного обміну, який своєю чергою підганяє поживні елементи до коріння. Головне, аби серед перегорілої деревини не було пластику, типографського паперу чи скла. Ці все дуже забруднює землю та може наробити шкоди вашим насадженням.

Агроном розповів, чим потрібно підживити огірки в останній тиждень перед збором

Золу ж слід додати у 10 літрів теплої води та дати обов’язково настоятися у нехолодному приміщенні або прямо на вулиці. Перед тим, як вносити у землю слід перемішувати добриво.

Ще один спосіб удобрити городину перед збором врожаю — полити розчином кисляку з 10-ма краплями йоду. Ця своєрідна настоянка не лише допоможе вижати для плодів максимум з кущів, а й продезінфікує землю від грибкових інфекцій, які можуть уразити огірки. Також розбавлене кисле молоко відлякає шкідників, що дуже полюбляють нападати на стиглі овочі.

Поділитися