Рубрики: Цікаве

Щоб в новому врожаї ягода була соковита і велика: добриво для полуниці, яке треба вносити в серпні

Смачна та соковита полуниця потребує чималого догляду протягом усього сезону. Навіть після збору врожаю за нею потрібно дуже добре стежити.

Полуниця. Ця смачна ягідка — справжній хіт кожного літа. Її обожнюють всі, але щоб отримати дійсно гарний врожай, слід добре доглядати за кущами. Окрім того, що протягом сезону потрібно дуже ретельно пильнувати рослину, аби не було хвороб і шкідників, так і перед осінню обов’язково треба підгодовувати.

Чому потрібно підгодовувати полуницю після збору ягід?

Агроном назвав добриво, яке слід востаннє дати полуниці перед осінню

Полуниця — дуже цікава з біологічної точки зору садовина. Вона після того, як перестає родити влітку, не перестає розвиватися. На кущах починають закладатися квіткові бруньки. Саме від них залежатиме, як багато ви зберете наступного року плодів.

Для підживлення у серпні потрібно використовувати фосфорно-калійні добрива. Їх можна зробити наступним чином: на 10 літрів води розводять 20 грамів суперфосфату і 15 грамів сульфату калію. Півлітровою баночкою вносять розчин у ґрунт. Пам’ятайте, що перед тим, як поливати цим розчином землю, необхідно дати настоятися цій емульсії.

Агроном назвав добриво, яке слід востаннє дати полуниці перед осінню

Є ще простіший спосіб приготувати підкормку, яка буде менш хімічною та ще позитивніше вплине на вашу ділянку. Робиться вона так: на 10 літрів або на 1 відро води додаємо 1 літр коров’яку. Можна сухого. До всього цього вмішуємо 100 грамів або пів склянки деревної золи. Краще за все брати попіл листяних порід. Важливо дати пару-трійку діб настоятися розчину, а далі поливаємо ділянку із розрахунку: 1 відро на 1 метр квадратний.

Завдяки вашим діям перед осінню полуниця зможе краще перезимувати, витримає морози та дасть вам більше врожаю наступного року.

Поділитися