Рубрики: Цікаве

Чим підживити помідори у серпні та як не переборщити: ТОП-3 найкращих підкормки для томатів

Помідори — смачна, але дуже вибаглива городина, яка потребує чималого ретельного догляду. Розповідаємо про найкращі добрива для цих овочів, без яких ви на грядках будете, як без рук.

Мабуть, немає людини, яка б не любила томати. Ці овочі майже універсальні: їх можна закидати у страви, салати, фарширувати сиром, підходять вони, як окрема закуска та набудуть відмінного смаку при консервації.

Агроном поділився трьома рецептами безпрограшної підкормки для томатів

Якщо готувати помідори легко, то ось з вирощуванням доведеться трохи поморочитися, адже ця рослина може зробити вам нерви. Це й не дивно, адже на теренах України ці рослини ніколи не проростали до кількох останніх століть і були завезені із Європи, як колись і картопля. Скоріше за все це, як і у випадку з коренеплодом, сталося завдяки нащадкам козаків, але це достеменно не відомо.

Нині ж помідори вирощують на кожному городі і до сьогоднішніх днів до нас дійшли секрети, які дозволяють зробити томати ну просто ідеальними.

Наприкінці серпня, аби укріпити врожай слід внести добриво із золи. Воно є відмінним джерелом фосфорно-калійних елементів, які додають рослині сил. Для цього слід взяти 2 склянки золи на 10 літрів води, дати настоятися і поливати прямо під корінь за допомогою пів літрової баночки.

Агроном поділився трьома рецептами безпрограшної підкормки для томатів

Наступну підживу для помідорів готувати дещо складніше. Слід взяти кропиву та заповнити нею 2/3 відра. Збирайте тільки свіжі пружні стебла та уникайте потрапляння у посудину сухого листя. Перед тим, як заливати рослину, слід добряче її порубати, аби вона пустила сік. Далі залишаємо все у воді мінімум на 3 доби. У результаті ви отримаєте дуже концентрований розчин, який слід своєю чергою такою розбавити водою. Поливати кущі цим добривом потрібно із розрахунку: 10 літрів води на 1 метр квадратний.

Агроном поділився трьома рецептами безпрограшної підкормки для томатів

Ще одне добриво, яке дуже потрібно цій городині влітку — це розчин кисляку. Лактоза, яка у ньому міститься відлякує шкідників від плодів та захищає рослини від інфекцій, а значить допоможе зберегти врожай до самісінького збору.

На 10 літрів води потрібно додати 2 літри скислого молока. Також варто накрапати 10 крапель йоду та дати на ніч настоятися. Вливаємо пів літровою баночкою під корінь, а далі поливаємо рясно відстояною на сонці водою.

Поділитися