Рубрики: Цікаве

Побачила, що листя огірків та помідорів на моєму городі жовтіє: намішала розчин, який все виправила за добу

Огірки з помідорами — дуже вередлива городина, яка потребує постійного і ретельного догляду. Розповідаємо у матеріалі, що робити, коли раптово пожовтіло листя на кущах.

Огірки і помідори — унікальна городина, без якої не обходиться жоден повсякденний та святковий стіл. Це основа більшості салатів та чудова самостійна закуска. Якщо готувати ці овочі легко, то от з вирощуванням треба попітніти. Справа в тому, що історично рослини з’явилися не в Україні і навіть зараз після численних селекцій та експериментів їм потрібно створювати особливі умови на грядці.

Городниця поділилася рецептом розчину від пожовтілого листя на огірках і помідорах

Однією з причин, чому жовтіють листочки є недостатній полив або неправильне обприскування. Якщо хоч крапля води потрапить на верхню частину куща навіть у спекотний ранок — будьте певні, що лишаться жовті плямки.

Коли зберігаються правильні умови поливу та існує чіткий режим, а овочі починають жовтіти, то треба шукати проблему у ґрунті. Справа в тому, що кущі тягнуть з землі чимало корисних елементів, виснажуючи її. Проблеми з пожовтінням листочків, які провокують псування городини, часто виникають наприкінці сезону, адже банально корінням стає все менше мікроелементів, щоб живиться. Аби виправити ситуацію, слід своєчасно внести підживу у ґрунт. Для цього потрібно зробити спеціальний розчин зі звичайної золи.

Городниця поділилася рецептом розчину від пожовтілого листя на огірках і помідорах

Рецепт — не те що простий, а по-справжньому елементарний. Беремо 2 склянки попелу, краще за все, якщо це будуть залишки листяної деревини (вона поживніша для огірків та помідорів), і замішуємо її у 10 літрах води. Даємо настоятися добу у теплому приміщенні або прямо на вулиці. Вносимо розчин строго під корінь.

Є ще простіший спосіб. Змішуємо золу з піском у пропорції 1:1. Далі засипаємо прямо під кущ та рясно поливаємо фільтрованою або талою водою.

Поділитися