Рубрики: Цікаве

Поливаю цим розчином огірки у серпні, щоб встигнути зібрати ще по 10 кг врожаю з кожного кущика

Огірки — чудова городина, але дуже вередлива. Розповідаємо, чим ефективно можна підживити рослину у серпні, аби зібрати максимальний врожай до осені.

Огірки. Ця городина стала улюбленою для багатьох українців через її універсальність. Вона може подаватися, як окрема страва, може стати частиною салатів, закваски, закрутки та йти, як компонент супів та гарнірів. Готується швидко та легко, а от вирощується з певним рядом нюансів.

Навіть наприкінці сезону рослина може видати чимало сюрпризів: від пожовтілого скинутого листя до того, що врожай просто зачахне. Аби такого не сталося, рекомендуємо внести у серпні особливу підкормку.

Покроковий рецепт добрива для огірків, яке збільшує врожай

Робиться вона елементарно просто та з підручних матеріалів. Для того, щоб зробити підживу потрібно взяти дві склянки звичайного попелу. Його можна брати з ями, де ви утилізуєте та спалюєте ваші органічні відходи. Головне, аби до золи не потрапили домішки пластику чи скла. Це точно не допоможе захирівшим огіркам і навпаки погіршить ситуацію. Краще за все вносити у землю розчин перегорілої листяної деревини. Вона найбільше містить корисних елементів та мінералів для овочів.

Покроковий рецепт добрива для огірків, яке збільшує врожай

Дві склянки золи слід розчинити в одному літрі води, добре перемішати та лишити настоюватися у теплому місці. 2-3 дні на сонці вистачить з головою, аби все добре розчинилося, віддавши розчину максимум свого потенціалу.

Далі, отриману емульсію додаємо у 9 літрів води і також мішаємо. Механічно збовтувати добриво потрібно і під час поливу, адже молекули попелу — важчі за Н2О та у будь-яку мить осядуть на дні.

Вносити підкормку потрібно півлітровою баночкою прямо під корінь кожного куща. В особливо посушливих регіонах необхідно розпушувати землю біля огірків.

Поділитися