Рубрики: Цікаве

Ось чому позеленів ґрунт у теплиці: навчилася на помилках свекрухи і більше ніколи так не роблю

Догляд за теплицею та ґрунтом у ній – завдання важке, якщо не знати деяких лайфхаків і хитрощів. Розповідаємо, що потрібно робити, щоб земля всередині не зеленіла

Теплиці можуть бути особливо корисними для городників у зоні з холодним кліматом або для тих, хто бажає вирощувати рослини, які не є типовими для їхнього регіону. Утримання власної теплиці допомагає цілий рік ласувати свіжими овочами, однак важливо правильно керувати умовами всередині, щоб уникнути проблем, таких як перегрівання, нестача повітря або позеленіння ґрунт. Позеленіння ґрунту в теплиці може бути пов’язане з декількома факторами. Одним із можливих варіантів є розвиток водоростей або моху. Розгляньмо основні причини.

Чому у теплиці позеленів ґрунт

Однією з причин, чому земля у теплиці стала зеленого кольору – вологість та недостатня циркуляція повітря всередині. Такі проблеми можуть сприяти розвитку та росту водоростей у ґрунті. Для вирішення цієї проблеми варто збільшити циркуляцію повітря, вентилюючи теплицю. Також слід слідкувати за вологістю, уникати перенасичення ґрунту водою та регулярно видаляти відмерлі рослини та рослинні залишки.

Експерти назвали основні причини, чому ґрунт у теплиці зеленіє та розповіли, що з цим робити

Крім того, сприяти позеленінню землі може зайва сіль в її складі. Для вирішення такої нестандартної проблеми потрібно регулярно перевіряти рівень солей у ґрунті та, за необхідності, робити полив, аби виводити вищезгадані солі з прикореневої зони рослин. Іншою причиною позеленіння ґрунту є наявність у ньому фітопатогенних грибів. Аби вирішити цю проблему, потрібно видалити пошкоджені рослини та листя, щоб запобігти подальшому поширенню грибків. Використовуйте протипатогенні препарати або розчини для обробки ґрунту.

Експерти назвали основні причини, чому ґрунт у теплиці зеленіє та розповіли, що з цим робити

Варто не забувати й про те, що певні рослини, особливо ті, які швидко ростуть, можуть виводити в коріння більше азоту, що може сприяти росту водоростей. Враховуйте потреби конкретних рослин у добривах та, відповідно до цих потреб, регулюйте внесення азотних добрив.

Поділитися