Рубрики: Цікаве

Тепер завжди саджаю цей сорт салатної трави: що таке індау і чому всім варто включити її у раціон

Всім добре знайома рукола насправді має багато інших назв: ерука, індау, рокет. Ця трава з деяких пір займає почесне місце серед наших кулінарних вподобань.

Рослина містить в собі ефірну олію, вітаміни, дубильні речовини, велику кількість мікроелементів, серед яких: йод, калій та кальцій, магній, фосфор та залізо. Наявність таких вітамінів як С,Е,А,  групи В та К, обумовлюють її лікарські властивості. Рукола добре діє на судини, позбавляє організм холестерину, підвищує імунітет та гемоглобін, покращує роботу серцево-судинної системи, поліпшує волосся та шкіру тіла та обличчя, укріплює нігті, сприяє загальному оздоровленню.

Крім того, через те, що завдяки їй покращується робота шлунково-кишкового тракту, нормалізується обмін речовин, а також знижується рівень цукру в крові. Ця унікальна рослина також має сечогінну, відхаркувальну, дезінфікуючу та заспокійливу дію. Одним словом, рукола – це справжнє джерело здоров’я. Нещодавні дослідження науки довели, що рослина навіть має протираковий ефект.

Кулінар розповів, чому варто додати у салат траву індау

До того ж в 100 г рослини всього лише 25 ккал. Отже, тим, хто бажає схуднути, необхідно вживати цю низькокалорійну та багату клітковиною  культуру.

Найкраще рукола пасує овочевим салатам, піцам, бутербродам, омлетам. Не варто піддавати її термічній обробці, а якщо все ж таки це зробити необхідно, то старайтеся мінімізувати цей час.

Кулінар розповів, чому варто додати у салат траву індау

Втім, пам’ятайте, що далеко не всім можна вживати руколу. Наприклад людям з підвищеною кислотністю та тим, хто страждає захворюванням печінки або нирок, вживати її не рекомендується. До того ж в деяких людей рослина може викликати алергію. Рекомендується також проконсультуватися з лікарем з приводу вживання руколи вагітним жінкам.

Поділитися