Новий рік закінчився, а холодильник повний їжі: друге життя новорічним стравам, щоб не викидати у смітник

Після святкування Нового року холодильник "тріщить" від різноманітності страв всередині, але часто буває так, що їх потім викидають до смітника.

В Україні прийнято готувати на Новий рік велику кількість страв, але мало хто думає про те, що ці страви мають маленький термін придатності і після свят не завжди кожна зі страв, салатів чи десертів зʼїдається. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, що можна приготувати з вже готових страв, щоб продовжити термін придатності продуктів.

Для того щоб надати новорічним стравам друге життя та уникнути їхнього викидання у смітник, можна використовувати різні ідеї та рецепти.  Залишки м’яса, риби, овочів чи сирів можна перетворити на салат, піцу, суп або багато інших страв. Замороження залишків може продовжити їх термін зберігання. Пізніше ви можете їх використати для приготування обідів чи вечерь.

Що зробити, щоб страви з новорічного столу не пропали
Що зробити, щоб страви з новорічного столу не пропали

Залишки овочів можна перетворити на соуси, пюре або чатні, які можна використовувати як гарнір або основу для нових страв. Залишки сирів, м’яса чи риби можна використовувати для приготування різноманітних закусок або наповнень для сандвічів. Рештки булок, сирних або м’ясних начинок можна використовувати для приготування круасанів, тістечок чи квасоляд.

Різноманітні залишки овочів, м’яса та сиру можна додати до яєць і приготувати смачний омлет. Шматочки м’яса чи риби можна додати до соусу для пасти, створюючи новий та насичений смак. Залишки картоплі, тіста або тістечок можна використовувати для приготування крутельців, сирників чи інших печива.

Запам’ятовуйте, що творчість та експерименти в кулінарії можуть призвести до створення нових, смачних страв і зменшити кількість відходів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини