Найшкідливіші каші: ці крупи є в раціоні кожної людини, але від них точно варто відмовитись назавжди

З самого дитинства нам говорять про те, що каші – найкорисніше, що може бути в нашому раціоні. Насправді ж не всі крупи можна назвати головним джерелом здоров'я.

Смачний сніданок – каша, зварена особливим чином, із додаванням масла або інших улюблених інгредієнтів. Втім, зазначають експерти й фахівці з харчування, не всі крупи можна назвати корисними. Вживання деяких каш варто скоротити або і взагалі прибрати зі свого раціону. Розповідаємо, які крупи не слід їсти занадто часто.

Шкідливі крупи

Манна крупа – каша, яку батьки та бабусі з дідусями так люблять готувати своїм дітям. Втім, зазначають експерти, таку страву не варто часто вживати. Річ у тім, що така крупа у своєму складі містить мало корисних речовин і вітамінів, а ось велика кількість глютену у складі каші перешкоджає засвоєнню вітаміну D, а також викликає алергічні реакції в організмі. А ось фітинова кислота, якої у манній крупі також багато, робить майже неможливим засвоєння кальцію.

Експерти назвали найшкідливіші крупи, які не варто вживати у раціон
Експерти назвали найшкідливіші крупи, які не варто вживати у раціон

Крім того, популярний сорт рису – шліфований – експерти називають “безглуздою” кашею. Під час процесу шліфування з крупи “знімають” усі корисні речовини. Таким чином, каша під час її включення у раціон не буде приносити вам ніякої користі. Лікарі та фахівці у галузі харчування рекомендують обирати інші види рису, аби вони приносили вашому організму більше вітамінів.

Експерти назвали найшкідливіші крупи, які не варто вживати у раціон
Експерти назвали найшкідливіші крупи, які не варто вживати у раціон

Дієтологи розповіли і про те, що вівсянка швидкого приготування також не має у своєму складі нічого корисного. За словами експертів, у такій каші мало клітковини та майже взагалі немає ніяких корисних мікроелементів. Крім того, у крупах швидкого заварювання для сніданку часто може бути багато цукру, який просто підвищує калорійність страви.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини