Як відрізнити справжню червону рибу від підробки: прості методи, щоб не зганьбитися в магазині

На святковому столі червона риба завжди займає особливе місце. Це не тільки смачний продукт, але й дуже корисний. То ж до його вибору теж варто віднестися відповідально.

Щоб святкові посиденькі залишили лише позитивні спогади, рекомендуємо скористатися нашими простими та корисними рекомендаціями.

Під час купівлі червоної риби, в першу чергу потрібно звертати увагу на те, як виглядає упаковка, в яку загорнутий продукт. Вона обов’язково має бути цілою та неушкодженою.

Якщо мова про вакуумну упаковку, то всередині не повинно бути рідини та бульбашок.

Також зверніть увагу на колір риби:

  • нерпа має яскраво-помаранчевий колір;
  • форель відрізняється кораловим відтінком.
Лосось
Лосось

Вирощена в диких умовах риба має більш насичений колір, а на фермах – більш блідий.

Якщо філе риби пухке, то це говорить про те, що рибу заморожували. Білий слиз на рибі – це “червоний прапорець”, який буквально кричить, що риба зіпсована і її категорично не можна вживати.

Свіжа риба має бути пружною, вологою, соковитою та блискучою.

Солону та копчену рибу не рекомендується заморожувати, адже після розморозки погіршаться ї смакові якості.

Після відкриття вакуумної упаковки рибу можна зберігати в холодильнику протягом доби.

Також уважно ознайомтесь зі складом риби на упаковці. Там окрім риби може бути лише сіль, спеції, олія, дозволений консервант Е211. Використання інших добавок може бути небезпечним для вашого самопочуття.

Зазначимо, що червону рибу потрібно обережно вводити у свій раціон людям, які мають харчову непереносимість чи мають захворювання печінки або жовчного міхура.

Дотримуючись вищезазначених рекомендацій ви точно оберете якісну червону рибку, яка стане справжньою зіркою вашого новорічного столу.

Популярне

Подібні новини