Рубрики: Цікаве

Чому коти обожнюють клавіатури та сидять на ноутбуках: причина зовсім не у бешкетництві пухнастика

Власники домашніх улюбленців часто стикаються з тим, що вважають забавками котів. Наприклад, те, що коти обожнюють клавіатури та ноутбуки. Але на все є причина.

Кішки – тварини волелюбні і роблять лише те, чого хочуть самі. Вони чудово розуміють, коли ви від них щось хочете, та виконувати ваші забаганки будуть лише, якщо самі виявлять бажання.

Так, багато власників пухнастиків стикалися з ситуацією, коли варто лише на хвилинку відійти від комп’ютера чи ноутбука, як кіт вже сидить на гаджеті.

Чому котики так обожнюють клавіатури?

Пухнастики обожнюють бути потрібними та знаходитися в центрі вашої уваги. Пухнастики – генії маніпуляцій, тож чудово розуміють, що сидячи на клавіатурі вони стовідсотково привернуть увагу своєї людини.

Чому коти обожнюють клавіатури та сидять на ноутбуках

Окрім того, працюючий ноутбук – теплий, і це теж неабияк подобається вашому улюбленцю.

Клацання ж клавіш – окреме задоволення та цікавинка для вашого пухнастика.

Що робити, якщо пухнастик заважає працювати?

Поряд з вашим робочим місцем постеліть плед або влаштуйте інше м’яке та зручне місце. Або ж можна поставити дряпалку для кігтів;

Перед тим, як почати роботу, приділіть пухнастику увагу та пограйтесь з ним трішки;

Коли не користуєтесь клавіатурою – накрийте її тканиною чи коробкою;

Купіть в спеціалізованому зоомагазині спрей, який буде відлякувати котика від клавіатури або ж поставте біля неї шкірку цитрусових. Котики ненавидять цей запах, і навряд знаходитимуться поряд з ним.

Не сваріть пухнастика за те, що він “окупував” клавіатуру. Ніжно та наполегливо давайте зрозуміти йому, що це не місце для забавок. Також заохочуйте його проводити час в іншому місці.

Тож спробуйте варіанти, які ми описали вище, і проявіть терпіння – і ми впевнені що у вас все неодмінно вийде.

Поділитися