Риба-сміттяр: свекруха-продавець порекомендувала більше не купляти цю популярну рибу навіть зі знижкою

Одна з найпопулярніших риб, які продаються чи не в кожному магазині, насправді не рекомендована до вживання. Коли дізнаєтесь про причину, й самі не захочете нею ласувати.

Риба – один з найпопулярніших продуктів, на основі якого готується так багато страв. Втім, на полицях українських супермаркетів, магазинів і базарів лежать такі види риби, які не потрібно купляти, а тим паче вживати у їжу. Мова йде про, наприклад, пангасіус. У сюжеті новинної програми “ТСН” журналісти розповіли про те, чому насправді її купувати не потрібно. Причина вас не просто здивує, а змусить назавжди відмовитись від купівлі такого продукту.

Яку рибу не варто купляти

Річ у тім, пояснили в сюжеті, що водиться пангасіус у дуже брудних водоймах. До України така риба потрапляє з азійської річки Меконг, у складі якої мало чистої рідини, а більший відсоток складає різноманітний бруд. Так, наприклад, гума, мийні засоби, фармацевтичні зливи та відходи від людської життєдіяльності – лише невелика частина того, що можна знайти у цій річці.

Експерти назвали популярну рибу, яку насправді не потрібно вживати через небезпеку для вашого здоров'я
Експерти назвали популярну рибу, яку насправді не потрібно вживати через небезпеку для вашого здоров’я

Меконг справедливо вважають однією з найбрудніших річок у всьому світі, а тому куштувати рибу, яку там виловили, не просто не рекомендовано, а навіть протипоказано. Схожий опис і для такої риби, як тиляпія – вона водиться в Азії у водоймі, характеристики якої схожі до місця, в якому живе пангасіус. Такі види риб можуть зашкодити людині при регулярному вживанні.

Експерти назвали популярну рибу, яку насправді не потрібно вживати через небезпеку для вашого здоров'я
Експерти назвали популярну рибу, яку насправді не потрібно вживати через небезпеку для вашого здоров’я

Натомість хек та минтай, набагато популярніші та доволі дешевші види риб, рекомендують до вживання замість описаних вище. За словами експертів, такі риби потрапляють до України з безпечніших водойм, в яких немає подібних відходів. Ще однією перевагою вважається їхня менша ціна.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини