Рубрики: Цікаве

Сусідка садить “Рябчики” боком, і ще 3 секрети посадки цих капризуль, якими вона поділилась: дієві методи

Висадила цілу сітку цибулин навесні. Зацвіли вони під зиму, квіти розкриваються, а на них падає сніг – хоч плач! Знайомо? Садівники назвали найкращі методи посадки "Рябчиків"

Розмір цибулин та глибина посадки

Рябчики мають великі цибулини, для успішного зростання потрібно відібрати цибулини діаметром 6-8 см. Але тоді глибина посадки має бути точно відміряна. Рябчики більше за інших цибулинних бояться вимерзання, тому глибина посадки має бути правильною.

Керуємося таким правилом: глибина загортання – 2 висоти цибулини. Якщо ґрунт у вас легкий, то копаєте посадкову яму на 3 висоти ваших цибулин. Якщо ґрунт важкий – на дві висоти. Прямо вимірюєте висоту цибулини і потім відміряєте висоту лунки.

Як посадити?

У рябчика, на відміну від інших цибулинних, є в середині порожнеча. Якщо ви посадите цибулину як завжди, туди затече вода і рослина згниє. Рябчик садять боком: з одного боку буде коріння, яке ви акуратно розподіляєте по землі, а з іншого боку – отвір, цей край має бути трохи піднятий.

Якщо ви розраховуєте щороку викопувати рябчики, то кладіть цибулини поряд, вийде букетний спосіб посадки. Якщо такої мети немає, залиште відстань між рослинами не менше 20 см. Рябчики розростаються за рахунок бічних пагонів.

Садівники назвали найкращі методи посадки Рябчиків

Коли садять рябчики?

Є точний маркер, який вказує, що час цибулину садити. У готової до посадки цибулини рябчика починають рости коріння. Як тільки почалося їхнє проростання, так і садимо. Всі сили рослини мобілізовані, проростання відбудеться швидко, в результаті рябчик встигне підготуватися до зими.

Шари посадкової ями

Важливо також правильно заправити лунку. Ось необхідні кроки:

  • копаєте лунку глибиною залежно від розміру цибулини і типу ґрунту, при цьому врахуйте висоту шару;
  • робите шар: 2-3 см керамзиту +2-3 см піску;
  • на пісок розкладаєте набік цибулини;
  • засипаєте шаром піску;
  • Потім шар землі + добрива.

Добриво – спеціальне для цибулинних+магній (для цвітіння цибулинних це дуже важливо), або суперфосфат+сірчанокислий калій+магній, або компост+зола+магній, що добре перепрів. При настанні заморозків замульчувати.

Поділитися