Рубрики: Цікаве

Капсула часу для часнику: не сохне, не проростає, не гниє. Зберігається у квартирі до літа як свіжий

Ми зібрали всі знайдені методи в одну статтю. Важливо зберігати часник подалі від інших продуктів зі специфічним ароматом, так як він може поглинати цей запах.

Часник – це дуже корисний продукт, який має численні переваги для здоров’я: підвищує імунітет: часник містить алліцин, сполуку, яка має антимікробні властивості і може допомагати у боротьбі з інфекціями.
Знижує артеріальний тиск: вживання часнику може допомогти знизити артеріальний тиск, що зменшує ризик розвитку серцевих захворювань.
Покращує кровообіг: часник допомагає розширювати кровоносні судини та покращує кровообіг, що може підвищити ефективність роботи серця.
Тема зберігання часнику зараз актуальна. Урожай має бути добре просушений. Є шанс почати зберігати його правильно. Озимий часник до весни ледве долежує – починає проростати. Давайте розбиратися, як його зберігати.

У банку з сіллю чи борошном

Спосіб 1: потрібно взяти суху банку, укласти туди головки часнику і зверху насипати борошна чи солі, заповнивши всі порожнечі. Банк закривається кришкою і зберігається в сухому, темному, прохолодному місці.

Просто у банку

Спосіб 2: головки добре просушують, складають у банку, не закривають, зберігають на підлозі, у прохолодному кутку, наприклад, біля балконних дверей.

Найкращі поради

Важливе правило для зберігання часнику – це своєчасне прибирання. Вона вже позаду, але на вус треба намотати. Якщо запізнитися зі збиранням, перетримати головки у землі, то зубки почнуть відходити від стебла. Звичайно, зберігатись такі головки не будуть. Але й рано викопувати часник не можна. Зубки не визрівають, будуть ніжними з “молочною стиглістю”.

Технологія збереження часнику у квартирі: рекомендації спеціалістів

У картонній коробці, упереміш з цибулею

Зв’язати та зберігати під навісом, на свіжому повітрі до пізньої осені. Потім занести в будинок і зберігати підвішеним у темному приміщенні, де температура нижче, ніж в інших кімнатах. Скласти за сортами в овочеві капронові сітки та підвісити біля вхідних дверей, на вішалку для верхнього одягу. Часник краще зберігати у темному місці або в темній упаковці, оскільки світло може спричинити втрату поживних речовин та змінити смак.

Поділитися