Рубрики: Цікаве

Цей сорт картоплі нахвалюють всі мої родичі: невибагливий, а врожайність позамежна – з 1 пакетика по 50 кг

Здається, ми знайшли цей сорт картоплі, який ніколи нічим не хворіє і в будь-який рік "завалює врожаєм". В нього просто неможливо не закохатися. Це мрія кожного городника!

Найголовніша його відмінна риса – відсутність залежності від репродукції. Взяти будь-який сучасний сорт або тим більше гібрид картоплі, і виявиться, що його неможливо нескінченно вирощувати на своїй ділянці. Через 4-5 років він починає “вироджуватися” – знижується врожайність, виникають різні хвороби, відбувається навіть зміна зовнішньої форми бульб. Нас усіх навчили вірити в те, що картоплю на посадку треба постійно купувати знову та знову.

Так, беремо супереліту. Але через кілька років вже отримуємо зниження врожайності. Але ж наші бабусі та дідусі, і навіть батьки ще пам’ятають ту картоплю, яка не вимагала постійного оновлення насіннєвого фонду. Можливо, це робиться спеціально, щоб змушувати городників періодично купувати нову насіннєву картоплю? А ціни на нього зовсім не жартівливі.

Кущі невисокі та компактні, тому і допустима ущільнена посадка. Якщо взяти сучасні сорти, то у них бадилля по півтора метра і розлога. Їх потрібно висаджувати квадратно-гніздовим способом із відстанями між кущами 70х60 см. А цей сорт вирощується компактно. Оптимальна схема посадки 40х50 см. Бульби середнього розміру по 180 – 220 г. Рівні з глибокими очима. М’якуш жовтий, а смакові якості відмінні. Шкірка світло-жовтого кольору, скоріше кремового з білим відтінком.

Городники назвали найкращий врожайний сорт картоплі

Абсолютно невибагливий під час вирощування, підходить для посадки в будь-якому регіоні нашої країни. А у підвалі чи в погребі може зберігатися чудово до початку травня. Термін дозрівання – через 90 – 100 днів після появи сходів, встигає визріти для тривалого зберігання практично у будь-якому регіоні. Відносно стійкий до фітофторозу та вірусних захворювань. Отакий чудовий сорт ми рекомендуємо: “Адретта”.  Було виведено у 1977 році німецькими селекціонерами. Гарних врожаїв!

Поділитися
Опубліковано