Рубрики: Цікаве

Кума навчила вирощувати мікрозелень на підвіконні і тепер родина завжди з вітамінами: просто і смачно

В наші дні все більшу популярність набирає тема правильного харчування та здорового способу життя, саме тому великим попитом зараз користується мікрозелень.

Мікрозелень – це молода поросль рослин, яку вживають в їжу.І найголовніше тут навіть не сам вид культури, а стадія її розвитку.

На момент збору врожаю вік мікрозелені становить 10-14 днів. Головна відмінність мікрогріну від пророщеного насіння полягає в наявності сім’ядольних листочків у мікрозелені.

Мікрогрін має широкий спектр корисних властивостей, велику кількість вітамінів і мінералів. Регулярне вживання мікрозелені підвищує репродуктивну функцію організму, знижує ризик утворення пухлин, нормалізує обмін речовин, запобігає сезонному авітамінозу, зміцнює серцево-судинну систему.

Але потрібно пам’ятати, що добова доза мікрозелені становить всього дві столові ложки і звичайно ж в себе вдома на підвіконні ви можете виростити величезну різноманітність мікрогріну.

Не можна з точністю визначити, який з видів найкорисніший і найсмачніший. Великою популярністю користується шпинат, овес, пшениця, кукурудза і навіть конюшина.

Як виростити мікрогрін на підвіконні

Добре вирощувати мікрогрін редису, гороху, буряка, салату, гірчиці.

Результат вирощування мікрозелені вдома на підвіконні безпосередньо залежить від вибору посівного матеріалу. Звичайно, в ідеалі найкраще використовувати насіння, зібране власноруч.

Так ви точно будете знати, що воно екологічно чисте. Але якщо у вас немає такої можливості, то ви завжди можете купити насіння у спеціалізованому магазині.

Для пророщування насіння підійдуть будь-які контейнери. Зовсім не потрібні тут глибокі ящики, тому ви легко зможете розмістити ваші посадки на підвіконні.

Вам не потрібно ніякого спеціального обладнання і додаткових джерел світла і тепла.

Для отримання мікрозелені більшості культур потрібні однакові умови. Збирання врожаю настає вже на 8-10 день після посадки, завдяки чому ви можете забезпечувати себе вітамінами цілий рік.

В цілому вирощування мікрозелені – простий процес, що не вимагає особливих витрат.

Найбільш поширеним і простим способом пророщування є грунт.

Для створення міні грядки підійде будь-яка неглибока ємність. Дренажні отвори в ній зовсім не потрібні, просто наповніть її землею. Після цього розподіліть посіви по поверхні ґрунту і злегка притрусіть землею. Полийте з пульверизатора та накрийте плівкою. Поставте у тепле місце. Після появи сходів плівку прибираємо.

Щодня обприскуємо з пульверизатора.

Поділитися