Рубрики: Цікаве

1 ложка на відро води і земля після картоплі стане знову як свіженький чорнозем: обходжуся без сидератів

Після вирощування картоплі на ділянці важливо відновити родючість ґрунту. Розповідаємо про дієву підкормку, яка швидко допоможе зробити ваш город знову ідеальним.

Якщо у новому сезоні ви хочете зібрати дійсно щедрий врожай високої якості, потрібно обов’язково вносити достатню кількість корисних речовин і поживних добрив. Для того, аби відновити ґрунт після вирощування картоплі, важливо удобрити її певними мікроелементами, які вона у процесі дозрівання “витягнула” із землі найбільше. Розповідаємо про дієве добриво, для приготування якого знадобиться мінімум інгредієнтів і вашого особистого часу.

Як швидко відновити ділянку після картоплі

Хоча багато городників воліють використовувати для свого городу виключно натуральні добрива, експерти наполягають – калімагнезію варто спробувати хоча б раз за все своє городницьке життя. Для того, аби відновити родючість ґрунту після картоплі та зимових морозів цієї речовини потрібна всього 1 столова ложка. Мінеральне добриво містить у своєму складі основні компоненти, які є особливо цінними з точки зору майбутньої родючості ділянки.

Досвідчені городники розповіли про основні способи відновлення ділянки після вирощування на ній картоплі

Одразу важливо попередити, що калімагнезію потрібно вносити у суворо встановлених пропорціях. Річ у тім, що надмірна кількість цього добрива може нашкодити вашим рослинам і вашому ґрунту, а тому захоплюватись мінеральним добривом не варто. Так, наприклад, під овочеві культури потрібно від 20 до максимум 40 грамів речовини. А ось для ягідних культур і квіток достатньо буде трішки менше як 1 столової ложки – до 15-20 грамів. Якщо мова йде про дорослі плодові дерева, то потрібно використовувати 30-40 грамів на квадратний метр.

Досвідчені городники розповіли про основні способи відновлення ділянки після вирощування на ній картоплі

У випадку з удобренням ділянки для овочевих культур, ви можете використовувати речовину у чистому вигляді – внесіть потрібну кількість добрива, а потім обов’язково перекопайте ділянку. Якщо ж мова йде про квітки або ягідні культури, то спочатку потрібно приготувати розчин, у 10 літрів води потрібно додати столову ложку засобу. Після цього ретельно перемішати та полити ґрунт.

Поділитися