Рубрики: Цікаве

3 обов’язкових підживлення для полуниці навесні, щоб ягоди виросли більші, ніж у сусідів. Будуть найсолодші

Полуниця найулюбленіша ягода, якою ми ласуємо на початку городнього сезону. Однак отримати великий урожай великих солодких ягід виходить не у всіх. Ділимося методами підживлення.

Причин малого врожаю багато: вибрано неправильне місце посадки, кущі хворіють, не ростуть, погано перезимували, не вистачає харчування, неправильно обраний сорт. Незважаючи на всі ці причини, полуниця ніколи не виросте великою, а самі кущі погано зростатимуть якщо їй не вистачатиме належного харчування. Саме тому сьогодні розповімо про обов’язкові підгодівлі полуниці, які потрібно провести до початку плодоношення. Також докладно поговоримо як правильно вносити добриво.

Садівники назвали найкраще підживлення для полуниці

Чим підгодувати полуницю навесні?

Навесні полуницю належить годувати тричі:

  • після появи на кущах першого молодого листя, щоб швидко наростити зелену масу;
  • перед цвітінням, щоб добре сформувалися бутони;
  • під час зав’язування ягід, щоб підвищити врожайність та покращити товарні характеристики.

Всі підживлення слід вносити в розумних кількостях: краще менше, ніж більше. Надлишок поживних речовин може негативно позначитися на врожайності та стати основною причиною активного зростання зеленої маси. Усі підживлення вносьте після поливу. На дорослий кущ, що розрісся, витрачайте 1 літр підгодівлі, на молодий 0,5 літрів.

Перше весняне підживлення для полуниці

Перше весняне підживлення потрібно провести натуральним органічним добривом на основі курячого посліду. У 10-літрове відро насипте літровий кухоль курячого посліду, залийте до верху водою, накрийте кришкою і залиште на тиждень у теплиці. Готовий настій розбавте водою 1:20 та удобрюйте полуничні грядки.

Друге весняне підживлення для полуниці

На момент внесення другого полуничного підживлення на ділянці підростає кропива. Тому знову готуємо настій, але вже з кропиви та золи. Спочатку готуємо окремо два настої, потім змішуємо, розбавляємо водою і підживлюємо полуничні кущі. 10-літрове відро на дві третини заповнюємо кропивою, доливаємо до верху водою, закриваємо кришкою і ставимо в теплицю для бродіння на 5-7 днів. За два дні до внесення підживлення готуємо другий настій, але вже із золи: одну третину 10 літрового відра заповнюємо деревною золою, заливаємо окропом і залишаємо на 2 дні. 0,5 літра зольного настою + 0,5 літра настою з кропиви розбавляємо водою до загального об’єму 10 л води, поливаємо рослини.

Третій раз полуницю потрібно підживити пташиним послідом

Настій (0,25 л або половина пів літрової банки), додаючи на кожні 10 л води 1 ст. ложку сечовини та 1 ст. ложку добрива “Маг-бор”. Тепер Ви знаєте, чим підгодувати полуницю навесні, щоб ягоди виросли більші, ароматніші і солодші.

Поділитися