Рубрики: Цікаве

Давно перестала прати кухонні рушники: 5-7 хвилин – і вони як нові та приємно пахнуть. Лайфхак від плям

Кожна господиня підтвердить, що кухонні рушники просто як магніт притягують до себе прями різного незрозумілого походження, з якими не завжди справляється навіть пральна машина.

Нині попитом користуються паперові рушники, але і без звичайнісіньких текстильних у господарстві нікуди. Дуже часто буває потрібно витерти руки в процесу приготування їжі або ж протерти стіл. І навіть якщо забруднення незначні, згодом кухонний рушник перетворюється на ганчірку, від зовнішнього вигляду якої стає дурно.

Навіть прання у пральній машині не може впоратися з найскладнішими плямами, але це не означає, що нічого не залишається, крім як викинути забруднений рушник. Пропонуємо експрес-метод, як можна швидко і якісно очистити рушники. І для цього не треба купувати “імпортні” гелі для прання та подібні до них засоби.

Як відіпрати кухонні рушники від складних плям: простий лайфхак

Як відіпрати кухонні рушники від застарілих плям

Підготуйте лимонну кислоту, целофановий пакет, брусок господарського мила, 50 мл холодної води і мікрохвильову піч.

Що ж робити? Добре намочіть рушник та щедро натріть його господарським милом. Намилюйте доти, доки не утвориться густа піна. Потім добре відіжміть рушник, щоб вода і піна з нього зовсім не капали, складіть його і покладіть у целофановий пакет.

Як відіпрати кухонні рушники від складних плям: простий лайфхак

У холодній воді розведіть 2 чайні ложки лимонної кислоти. Цим розчином треба добре промочити рушник, після чого відправте його в мікрохвильовку, але не зав’язуйте. На потужності 450 поставте нагрів на 2 хвилини. Будьте обережні, рушник дуже сильно нагрівається.

Потім дістаньте пакет з мікрохвильової печі, дайте йому охолонути. Саме зараз відбувається хімічна реакція, яка виведе плями. Як тільки рушник охолоне, добре його прополоскайте, змивши проточною водою бруд та залишки суміші. Також не забудьте протерти дно мікрохвильовки від вологи.

Як відіпрати кухонні рушники від складних плям: простий лайфхак

Тепер залишається тільки просушити рушник і дивуватися його чистоті. Побачите – не буде жодного натяку на плями.

Можна забути про пральну машинку у випадку з дуже складними плямами, такого роду забруднення їй не під силу, тому не витрачайте час і одразу користуйтесь цим хитрим трюком з мікрохвильовою піччю, лимонною кислотою та пакетом.

Поділитися