Рубрики: Цікаве

Лийте це під полуницю в квітні і ягода буде крупна та солодка, як мед: не добриво, а “рідке золото”

Хоча полуниця є досить невибагливою садовою культурою, для отримання рясного врожаю її необхідно час від часу підгодовувати. І ми розповімо сьогодні про ефективні народні добрива.

Сьогодні поговоримо про простий засіб, який  можна використовувати для приготування ефективного добрива. Воно допоможе нам зібрати багато смачних ароматних ягід. Йдеться про підживлення на основі аптечного йоду.

Ми звикли використовувати йод, як швидкодіючий антисептик. Однак цей препарат може сприятливо впливати і на наші рослини. Як мікроелемент, йод просто необхідний усім культурам. Він зміцнює їхній імунітет, сприяє зростанню та правильному розвитку, покращує смак плодів, збільшує в них концентрацію корисних речовин, підвищує врожайність, бореться з комахами-шкідниками та захищає від розвитку небезпечних захворювань.

Полуницю рекомендується підгодовувати йодним добривом навесні після того, як розтане сніг, у період бутонізації та по закінченні плодоношення восени. Для приготування розчину 15 крапель йодної настоянки додаємо у відро чистої води та ретельно перемішуємо.

Чим підживити полуницю для врожаю: простий спосіб

Отримане добриво використовуємо для кореневого поливу з розрахунку 500 мл засобу на полуничний кущ. Для обробки рослин по листку застосовуємо меншу концентрацію – на 10 літрів води беремо лише 5-8 крапель йоду.

Як бачите, все доволі просто і швидко. Тому немає необхідності купувати дороговартісні “хімічні” препарати зі спеціалізованих магазинів, адже все необхідне вже є у вас вдома. А ефективність підживлення йодом доведена багатьма досвідченими городниками.

Підсумовуючи можна сказати, що підживлення полуниці допомагає покращити розвиток рослин, збільшує врожайність та поліпшує якість ягід. Використання добрив сприяє забезпеченню рослин необхідними поживними речовинами для здорового зростання та розвитку.

Поділитися