Рубрики: Цікаве

Супер засіб від шкідників на капусті без “хімози”: все необхідне точно є на вашій кухні. Елементарно, Ватсон

Під час вирощування капусти треба вберегти качани від шкідників та хвороб. Хімічні інсектициди у фазі плодоношення використовувати не варто, так як вони залишають у рослинах нітрати і токсини.

Сьогодні ми розповімо про простий та ефективний народний засіб, а саме розчин з води та столового оцту. У цього народного засобу є маса переваг – у нього абсолютно натуральний склад, який безпечний для людей, тварин і самих рослин.

А от шкідникам будуть непереливки, а саме білянкам, трипсам, совкам, попелицям, слимакам, клопам, блішкам і т.д.

На цей народний засіб доведеться витратити всього кілька копійок, а результат буде дуже швидким і ефективним!

Але розчин потрібно використовувати відразу після приготування, інакше його корисні властивості можуть стати шкідливими.

Народний метод від шкідників на капусті

Також важливо пам’ятати, що оцет має неприємний і їдкий запах і при необережному використанні можна отримати легкі опіки шкіри та слизових.

Перед тим, як обробляти капустяні грядки перевірте, чи є на капусті комахи – ріпниця, білянка і совка вже навесні роблять відкладки яєць, підсідають в грунт і на нижні листяні пластини овочів.

Коли настануть теплі дні, то на капусті часто з’являється гусінь. Якщо нічого не робити, то всього за один-два тижні вона може повністю знищити врожай.

Щоб приготувати правильний розчин від комах  наливаємо 10 літрів відстояної теплої води в бак, додаємо 1 склянку столового дев’яти відсоткового оцту, всипаємо трохи дрібного цукру (приблизно 45 грам).

Після розчинення цукру переливаємо розчин в пульверизатор і обприскуємо капусту звечора з обох боків.

Процедуру необхідно повторювати кожні три дні і результат буде вище всяких похвал.

Ще капусту активно атакують слимаки і равлики, вони можуть розправитися з врожаєм і залишити вас на голодному пайку.

Тут допоможе інший метод. В каструлі з шістьма літрами води покладіть 200 грамів м’яти або пару пучків свіжої трави. Додайте щіпку меленого червоного перцю.

Доведіть до кипіння, а потім охолодіть і додайте 150 мілілітрів 9%-го оцту.

Цим розчином від слимаків потрібно обробляти нижні пластини і грунт протягом 6-7 діб. Якщо робити все дуже грамотно, то оцет відмінно захистить вашу капусту від шкідників.

Поділитися