Справжній прорив у вирощуванні врожайних томатів в моєму селі: збираю плоди через 2 місяці. Смак чудовий

Томати, що стеляться набирають популярності. У пошуку новинки на цей рік ми зупинилися на Турецькому сорті, що стелиться. Справжній прорив у селекції томатів.

Розберемо його переваги та мінуси по черзі. Турецький в порівнянні з чері. Це не чері!

Супершвидкість

На всіх етикетках насамперед відзначається ця перевага – отримання врожаю через 50 днів (60 днів). Щоправда, не вказується, з моменту чого – посадки, сходів чи висадки у ґрунт. Зазвичай подібні терміни вказують, відраховуючи від сходів. Виходить, що, отримавши сходи, через 2 місяці ми збиратимемо врожай. Ну чи не диво? Як використовувати з максимальною користю суперранні сорти, наприклад, отримати врожай у квітні.

Обираємо ранньостиглий сорт помідорів: поради спеціалістів
Обираємо ранньостиглий сорт помідорів: поради спеціалістів

Але для цього розсаду потрібно висадити у лютому. Виходить, з насінням Турецького сорту можна садити розсаду набагато пізніше, що заощадить місце, і час, і ресурси (не потрібне підсвічування). А можна і без розсади цей сорт садити! Турецький стелющийся – томат, який можна вирощувати без розсади. На пачках із насінням так і написано: можна вирощувати безрозсадним способом. До речі, багатьох приваблює саме цей плюс. Уявляєте, скільки можна заощадити сил та коштів? Тобто тут доводиться вибирати між двома фішками – хочеш отримати дуже рано – сади через розсаду, хочеш без розсади – сади відразу в город, вони встигнуть наздогнати розсадним способом вирощені томати і встигнути разом з ними!

Особливості сорту

Це томати, які можна не підв’язувати, вони ростуть низьким кущем, стебла якого мають тенденцію стелитись. Не просто падати від тяжкості плодів чи листя, а саме стелитись – їхній природний стан. Такі сорти мають і відповідну пристосованість: напрям зростання гілок і листя, стійкість до вологості і хвороб.

Стресостійкий

Скрізь у характеристиках пишуть про це. Цьому томату залік! Тому що відпаде необхідність доглядових заходів після холодів чи спеки. Врожайний та смачний! І томат – не горох-чері, а повноцінний плід від 150 г до 300 г.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини