Сусідка спершу обсміяла, а потім задумалася: цей метод виведе плодову гниль за один раз — весь сад здоровий!

Ви безперечно бачили багато разів, як на здоровому дереві з'являються зморшкуваті плоди коричневого кольору, наче присипані білим борошном. Це плодова гниль і як її вивести — дізнайтеся у матеріалі.

Плодова гниль — це найбільш поширена хвороба, яка може серйозно пошкодити ваш сад і врожай. Вона атакує яблуні, груші, черешні, персики та інші фруктові дерева, залишаючи позаду лише зіпсовані плоди та неприємні наслідки. Проте, існує ефективний метод попередження та боротьби з цією хворобою, який полягає в комплексному підході до оздоровлення саду.

Перш за все, необхідно зробити збір вже гнилої садовини, адже вона є джерелом інфекції. Це важливий перший крок, оскільки від них може початися розповсюдження хвороби. Також варто видаляти уражені пагони, які засихають при хворобі. Це не лише сприятиме здоров’ю вашої рослини, але і допоможе загальмувати поширення гнилі.

Садівник розповів, як попередити появу плодової гнилі у саду

Далі, необхідно проводити своєчасну обробку саду від шкідників, які можуть стати початковими причинами появи плодової гнилі. Використовуйте ефективні інсектициди, які допоможуть утримати популяцію шкідників під контролем.

Окрім цього, обов’язково використовуйте фунгіциди для профілактики та лікування. Препарати, що містять мідь можна застосовувати до набрякання бруньок, а в період вегетації — на основі ципродинілу та інших ефективних компонентів.

Садівник розповів, як попередити появу плодової гнилі у саду

Важливо також пам’ятати про умови, які сприяють появі плодової гнилі. Особливого поширення ця зараза зазнає при температурних умовах від +24 до +28 °C. Вологість повітря понад 75% — ідеальне середовище для розвитку цієї хвороби. Тому, особливо уважно оглядайте сад після злив.

В подальших заходах можна використовувати органічні методи, такі як мульчування, що допомагає зберегти вологу та підтримувати здоров’я ґрунту, а також вирощування сортів рослин, які менше схильні до цієї хвороби.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини