Подруга прийшла до мене в гості розгублена: усю її ділянку захопили слимаки. Підказала їй хитрий метод

Восени пора прибратися на ділянці – прибрати купи сміття, складені дошки, старе листя та інший мотлох, якому не місце на городі. Адже в таких місцях слимаки влітку ховаються від спеки.

Щоб позбутися слимаків на своїй ділянці, потрібно виконати ряд заходів, бажано робити їх у комплексі, так ви отримаєте більш стійкий ефект, а наступного сезону вони вас не будуть сильно турбувати. Боротися з цим шкідником досить непросто, адже слимаки легко адаптуються в різних умовах, та й вони розмножуються досить активно.

Осінні профілактичні способи боротьби зі слимаками

Важлива якісна осіння перекопка, робити її краще пізніше, ближче до перших морозів. Адже цей шкідник на зиму йде в ґрунт, але неглибоко. Перекопуючи ґрунт, ви позбавляєте їх місця зимівлі, адже під час морозу вони загинуть. Тепер, коли врожай зібраний і грядки звільнилися, можна зайнятися дренажною системою на ділянці – прокопайте канавки у відповідному напрямку, щоб навесні зайва волога пішла і влітку вода не застоювалася, створюючи для слимаків сприятливу обстановку. Буде на городі сухо – і цього шкідника поменшає, адже йому важлива наявність вологи.

У вересні, коли ще досить тепло, можна влаштувати пастки для слимаків. Їм приємний запах пива – налийте потроху у пляшки зі зрізаною шийкою і прикопайте їх у ґрунт. Шкідники обов’язково заберуться всередину і вибратися назад не зможуть. Також можна збирати слимаків вручну, хоча це малоприємне заняття. Але таким чином ви зменшите їх кількість на ділянці. Розкладіть по ділянці дошки або картон, промазані з обох боків кисломолочним продуктом або пивом.

Експерти назвали профілактичні методи боротьби зі слимаками
Експерти назвали профілактичні методи боротьби зі слимаками

Слимаки відчують запах і за ніч сповзуться до цього місця. Вранці під цими дошками та картонками можна виявити велику кількість цих шкідників та знищити їх. При регулярній профілактиці чисельність слимаків значно зменшується. Профілактичні заходи прості і доступні кожному садівникові, причому для їх виконання не потрібно матеріальних витрат.

Захисний бар’єр від слимаків

Він не дає цим шкідникам проникнути на територію вашого городу. Бар’єр робиться з матеріалів, по яких слимаки проповзти не можуть – це пісок, зола, вапно, гірчичний порошок, суперфосфат та інші. Але це краще зробити навесні на додаток до іншого способу.

Вкопайте по периметру саду металеві смуги, бажано, щоб вони були шорсткі та утримували у своєму складі мідь. Таку перешкоду вони здолати не зможуть, а коли їхнє тіло контактує з міддю, починається хімічна реакція, яка руйнує їх слиз.

Хімічні способи боротьби зі слимаками

Якщо чисельність шкідника в саду дуже велика, можна скористатися і засобами на хімічній основі. Вони називаються молюскоцидами. У використанні всі вони досить зручні, їх не розводять, обприскувати ними не треба. Спосіб їх застосування – просто розсипати речовину у певних місцях по ділянці, де найчастіше помічено появу цього шкідника, у вологих місцях, у тіні. Але варто врахувати, що і для домашніх тварин ці препарати небезпечні, тому важливо, щоб ваші вихованці не розгулювали по ділянці, де ведеться хімічна боротьба зі слимаками.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини