Рубрики: Цікаве

З рису не лише роблю плов, а й підкормку для огірків: жменька “сипучого золота” і справа в капелюсі

Огірки вважаються досить примхливою культурою, та все ж грядки з цими рослинами можна зустріти буквально на кожній присадибній ділянці. Одне з правил потужного врожаю - правильне підживлення.

Хоча огірки вимагають багато уваги та специфічного догляду, більшість дачників йдуть на це, щоб згодом поласувати соковитими хрусткими плодами.

Сьогодні ми розповімо про одне органічне добриво, яке допоможе виростити здорові і великі плодові огіркові кущі. Якщо ви намагаєтеся не використовувати хімічні препарати на своєму городі та намагаєтеся максимально замінити їх натуральними підгодівлями, зверніть увагу на рис. Адже ця крупа корисна не тільки для людського організму.

Завдяки великій кількості поживних елементів, що містяться в ньому, цей продукт здатний зміцнити імунітет рослин, збільшити врожайність, підвищити стійкість до змін умов навколишнього середовища, запобігти розвитку численних хвороб, збагатити ґрунт, продовжити плодоношення і позитивно вплинути на розмір та смак плодів.

Як підживити огірки за допомогою рису: порада садівника

Для приготування ефективного добрива 1 склянку рису заливаємо 500 мл води та залишаємо на ніч.

На ранок у нас буде каламутна біла рідина, яку потрібно злити та додати до неї половину столової ложки цукру. Такий розчин слід залишити у теплому місці на 10 днів. Готове добриво розбавляємо чистою водою в пропорції 1 до 10 та поливаємо огірки під корінь.

Огірки потребують регулярного поливу, особливо в період плодоношення, коли ґрунт повинен залишатися рівномірно вологим. Важливо видалити бур’яни та відходи з рослин, щоб уникнути конкуренції за вологу та поживні речовини. Застосовуйте органічні або мінеральні добрива для підживлення огірків та підтримки їх здоров’я і росту.

Регулярно перевіряйте рослини на наявність шкідників та хвороб і вчасно вживайте заходи для їх контролю, включаючи біологічні та хімічні методи захисту.

Поділитися